Δελτίο Τύπου Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης- Αύριο ξεκινάει η απεργία πείνας

Η μεγάλη απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργαζομένων ξεκινάει αύριο. Είναι ένας αγώνας μεταναστών συμπολιτών μας που προτάσσουν χέρι φιλίας και αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία. Γιατί είναι κοινό συμφέρον ντόπιων και μεταναστών-ριών να βγουν οι χιλιάδες συμπολίτες μας από την γκρίζα ζώνη της κοινωνίας. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χτυπηθεί η μαύρη εργασία, ο αποκλεισμός και τα κάθε τα κάθε είδους κυκλώματα εκμετάλλευσης. Γιατί πρέπει επιτέλους να δοθεί επιτέλους απάντηση στις ρατσιστικές φωνές που αυξάνονται επικίνδυνα.

Ωστόσο, μια ημέρα από την έναρξη της απεργίας πείνας, εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης «πληροφορίες» και ρεπορτάζ που επιχειρούν να διαβάλλουν τον αγώνα και τους ίδιους τους αγωνιζόμενους μετανάστες. Η συνέλευση αλληλεγγύης όπως και η συνέλευση των απεργών πείνας δηλώνουμε απερίφραστα ότι τα εν λόγω ρεπορτάζ, όπως και ανάλογες ανακοινώσεις πολιτικών φορέων και φοιτητικών παρατάξεων, είναι όχι μόνον ψευδείς, αλλά εξυπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες.

Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι ο χώρος που επιλέχτηκε για τη διαμονή των απεργών πείνας βρίσκεται στο κτίριο της Νομικής που εδώ και πολλούς μήνες δεν χρησιμοποιείται, καθώς βρίσκεται υπό ανακαίνιση. Είναι χώρος πλήρως απομονωμένος από το εν λειτουργία κτίριο και δεν υφίσταται κανενός είδους επιβάρυνση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον ουδεμία φθορά έχει ούτε πρόκειται να υπάρξει στο χώρο, διότι εμείς πρώτοι τιμούμε την ιστορικότητα αγώνων που φέρει το κτίριο της Νομικής σχολής.

Όσον αφορά την κινδυνολογία περί «υγειονομικού ζητήματος» από την παρουσία των μεταναστών, δεν μπορούμε παρά να αντιτείνουμε ότι για τις ανάγκες της απεργίας όλοι οι απεργοί βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Σε κάθε περίπτωση, η σαθρότητα των ρατσιστικών αυτών επιχειρημάτων επιβεβαιώθηκε και από ιατρική επιτροπή που επισκέφθηκε το χώρο κατόπιν εντολής των αρχών του ιδρύματος.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ 25/1 ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

12Μ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ, ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης