Κείμενο Υποστήριξης- Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων

Απεργία πείνας μεταναστών: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 2ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα απαραίτητη αφετηρία κάθε μεταναστευτικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση  να ακούσει τα αιτήματα τους, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για ομαλή ένταξη  των μεταναστών στην κοινωνία και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων.

Η πανελλαδική απεργία πείνας 300 μεταναστών από διάφορες περιοχές της χώρας που ξεκινά σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη χώρα μας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η οικονομική κρίση οδηγεί καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας στην εξαθλίωση. Ιδίως οι μετανάστριες και οι μετανάστες αντιμετωπίζουν καθημερινά τραγικές συνθήκες, στερούμενοι βασικά είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στοιχειώδη εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα τα οποία απολαμβάνουν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες που κατοικούν στη χώρα μας.

Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται οι μετανάστριες και οι μετανάστες .ότι ευθύνονται για τις συνέπειες της κρίσης, τη στιγμή που αυτοί και αυτές πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα.

Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων