Ψήφισμα Σωματείου Σερβιτόρων, Μαγείρων και Λοιπού Προσωπικού Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις (ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους και εργαζόμενες) . Στον αγώνα των ανθρώπων για αξιοπρέπεια είμαστε πάντα με τους εκμεταλλευόμενους, ποτέ με τα αφεντικά.

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα για αυτούς. Με την αύξηση των απολύσεων και άρα και της ανεργίας, με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και με ολόκληρη την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, ο μετανάστης μπαίνει στο κέντρο της επίθεσης ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων, αναπαράγεται πλέον από τα ΜΜΕ, εξαγγέλλεται πλέον ως κυβερνητική πολιτική. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις είναι μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της επίθεσης που δέχονται οι μετανάστες. Κι όλα αυτά γιατί θέλουν τους εργαζόμενους «ελαστικά εργαλεία» στη μηχανή της εκμετάλλευσής τους, με γνώμονα την ατομικότητα απέναντι στη συλλογικότητα, χωρισμένους σε νόμιμους και παράνομους, σε «Έλληνες και ξένους».

Εμείς επιλέγουμε να τους βλέπουμε ως συναδέλφους μας μέσα κι έξω από τα μαγειρεία, τη λάντζα και την καθαριότητα στα μαγαζιά που δουλεύουμε, αντιτιθέμενοι στους διαχωρισμούς ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες. Στον αντίποδα αυτής της επίθεσης εμείς απαντάμε με την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τον 300 μεταναστών, αντιλαμβανόμενοι σε αυτόν σπίθες απελευθερωτικές, με την αλληλεγγύη μας στους αγώνες για μια καλύτερη θέση ώστε να βρεθούμε και να διεκδικήσουμε από κοινού όλα αυτά που μας κλέβουν. Εκεί που το κεφάλαιο μας θέλει μοιρασμένους, σπέρνοντας ανάμεσά μας τη διχόνοια, με κύριο μέσο την ξενοφοβία, εμείς προτάσσουμε τον κοινό μας αγώνα.

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ.