Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας – Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μεταναστών εργατών, και ιδιαίτερα των 50 μεταναστών, που από τις 25/1 πραγματοποιούν απεργία πείνας στην πόλη μας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Μετά από χρόνια δουλειάς στη χώρα, διεκδικούν, αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.  Το δικαίωμα να ζουν και να κυκλοφορούν ελεύθερα. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, στη ζωή.

Βρέθηκαν στην Ελλάδα διωγμένοι από τις χώρες τους, που καταστρέφονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, από την πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν το κεφάλαιο και εξοντώνει  τους λαούς με τη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση.

Ζουν ανάμεσα μας δουλεύοντας σκληρά, τις περισσότερες φορές για ένα κομμάτι ψωμί, στις πιο βαριές δουλειές, στα χωράφια, στην οικοδομή, στη βιοτεχνία, στα συνεργεία καθαριότητας των δήμων και των μεγάλων κτιρίων… Είναι δικοί μας άνθρωποι. Οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και μάλιστα το πιο εκμεταλλευόμενο και καταπιεζόμενο και πάντα με την απειλή της απέλασης.

Οι ρατσιστικές, υστερικές και μισαλλόδοξες κραυγές σε βάρος των μεταναστών δεν πρέπει να δηλητηριάσουν την σκέψη κανενός εργαζόμενου. Η επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, με τη πλήρη ταύτιση Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Ντόρας είναι ίδια και τόσο λυσσασμένη σαν  στη θέση των μεταναστών να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, οι οδηγοί των λεωφορείων, οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα ναυπηγεία, στην οικοδομή κ.λπ.  Πρόκειται για μίσος των από πάνω προς τους από κάτω. Των εκμεταλλευτών σε βάρος των εκμεταλλευόμενων, της αστικής τάξης ενάντια στην εργατική τάξη. Εκεί βρίσκεται η ουσία του προβλήματος και η λύση του βρίσκεται στον κοινό αγώνα, στην ενότητα όλων των εργαζόμενων, που δεν χωρίζονται σε ντόπιους και ξένους, σε νόμιμους και παράνομους.

Ο αγώνας λοιπόν είναι κοινός. Ενάντια σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους που σπέρνουν πολέμους και μας αφαιρούν τη ζωή. Ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που μας οδηγεί σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.

  • Ενάντια στην κυβέρνηση και τα στηρίγματα της, που εφαρμόζουν μια πολιτική αφανισμού κάθε δικαιώματος μας.
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μετανάστες εργάτες, γιατί σ αυτή τη μάχη βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά.
  • Υπερασπιζόμαστε το πανεπιστημιακό άσυλο, σαν μια κατάκτηση όλου του λαού. Αντιστεκόμαστε στο χτύπημα δικαιωμάτων, ελευθεριών και αγώνων και στην ποινικοποίηση κάθε διεκδίκησης.
  • Έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να αντισταθούμε μαζί στη λαίλαπα ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνησης και κεφάλαιου, που θέλουν να σαρώσουν τα πάντα και να μας οδηγήσουν σε εκείνο το επίπεδο που κατάντησαν τις χώρες από τις οποίες αναγκάζονται να ξενιτευτούν οι μετανάστες.
  • Νομιμοποίηση  των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
  • Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους εργάτες.

3 Φλεβάρη 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ