Πάτρα : ενημέρωση από πορεία για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Το Σάββατο 12 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25 Γενάρη διεκδικώντας ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Η πορεία διοργανώθηκε από τη συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας με την υποστήριξη αρκετών συντρόφων και συντροφισσών.

Από τις 11 το πρωί είχε στηθεί μικροφωνική στο Παράρτημα και μοιράζονταν κείμενα. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στη 1 το μεσημέρι με τη συμμετοχή περισσότερων των 250 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και αρκετοί μετανάστες που βρίσκονται στην Πάτρα έχοντας στόχο να περάσουν σε κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Η πορεία που είχε αρκετά δυνατό παλμό, ολοκληρώθηκε μετά τις 2 διασχίζοντας τις οδούς Ζαίμη, Μαιζώνος, Γούναρη και Κορίνθου. Στο κέντρο της πόλης υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν αρκετά συνθήματα στους τοίχους.

Η παρουσία των μπάτσων ήταν διακριτική αφου στο πίσω μέρος της πορείας ακολουθούσαν μόνο μερικές μηχανές δι.ας και κάποιοι καπελάκηδες, ενώ τα ματ δεν έκαναν την εμφάνιση τους και προφανώς ακολουθούσαν από παράπλευρους δρόμους.

Το βράδυ υπάρχει στο Παράρτημα συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των απεργών πείνας στις 21.00 στο Παράρτημα .

ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ … ΑΠΕΛΑΣΗ Σ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 25/1

Το κείμενο που μοιραζόταν από τη συνέλευση υπάρχει εδώ

Περισσότερές φωτογραφίες εδώ