Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (κίνηση Βόλου) – Τρίτη 15/2, 6μμ από την πλ. Ελευθερίας, στο Βόλο

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας μετανάστες

Από τις 25 Ιανουαρίου περίπου 300 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν μια σκληρή απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών, ώστε όσοι και όσες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ήδη οι απεργοί πείνας πίνουν μόνο νερό και οι γιατροί που τους παρακολουθούν και καταγράφουν την κατάσταση του καθενός, έχουν ήδη διαπιστώσει σοβαρές οργανικές δυσλειτουργίες σε πολλούς από αυτούς.

Οι απεργοί πείνας μετανάστες ζούνε χρόνια στην Ελλάδα, δουλεύουνε ανασφάλιστοι και με μεροκάματα πείνας. Είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν την απεργία πείνας ό,τι και αν συμβεί στην υγεία τους και στη ζωή τους. Θέλουν να ζήσουν ως αξιοπρεπείς άνθρωποι με ψηλά το κεφάλι και με εγγυήσεις ότι θα ζούνε νόμιμα και με δικαιώματα.

Παρά την ρατσιστική αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους και της πλειοψηφίας των αστικών ΜΜΕ, οι απεργοί πείνας μετανάστες έδωσαν πανελλαδικά το έναυσμα για δράσεις για την διεκδίκηση του αυτονόητου: κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους. Ο αγώνας τους είναι αγώνας και όλων των Ελλήνων εργατών. Τα αιτήματα της απεργίας τους είναι αιτήματα όλων μας, όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη.

Επειδή κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, επειδή καμιά ζωή δεν είναι παράνομη, επειδή τα μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και στον τόπο μας δεν τα έφεραν οι μετανάστες, αλλά η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το αδηφάγο ανθρωποβόρο, καπιταλιστικό σύστημα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στηρίζει έμπρακτα και ανεπιφύλακτα τον αγώνα των απεργών πείνας μεταναστών και καλεί όλους και όλες στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνεται την Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 6μμ. στην πλ. Ελευθερίας.

Βόλος, 13 Φλεβάρη 2011