Δήλωση ΟΕΝΓΕ για απεργούς πείνας & για δηλώσεις Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επικοινώνησε σήμερα με τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ. Ξυνέλλη σχετικά με το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας στο μέγαρο «Υπατία», πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Υπήρξε διαβεβαίωση ότι το ΕΚΕΠΥ βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα ανταποκριθεί σε κάθε κλήση εκ μέρους των γιατρών
που έχει ορίσει η ΟΕΝΓΕ για την ιατρική παρακολούθηση των μεταναστών. Να σημειώσουμε ότι προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η σημερινή δήλωση του υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες αποτελούν «βόμβα». Η εν λόγω δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το θέμα της γρίπης και σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων που ζητούσαν διευκρινήσεις ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε να απαντήσει και αποχώρησε.
Η δήλωση αυτή του κ. Λοβέρδου ήταν προφανώς στοχευμένη, προκειμένου να διεγείρει φοβίες και κοινωνικά αντανακλαστικά, ενώ Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι οι απεργοί πείνας δεν έχουν λοιμώδη νοσήματα και επιπλέον βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση γιατρών που έχει ορίσει η ΟΕΝΓΕ, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη της νοσηλείας τους αν κάτι τέτοιο χρειαστεί και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μεταναστών.

Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας

http://www.ygeianet.gr/box/cal/21148.pdf