αλληλεγγύη από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πυράκανθος, Τρίκαλα

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ

” Κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες ”, ” κίνδυνος για την υγεία και τη δημόσια τάξη ”, ” οι μετανάστες καταργούν το άσυλο ” και άλλες αηδίες από τους πλούσιους δημοσιογράφους και τα αφεντικά τους , που τους πιάνει πάντα ξαφνικό ενδιαφέρον όταν απειλούνται τα συμφέροντά τους. Ας πούμε τα πράγματα έτσι όπως έχουν.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Οι άνθρωποι που μεταναστεύουν από τη γη τους είτε επειδή το θέλουν, είτε γιατί αναγκάζονται , κατάσταση που στην πραγματικότητα κυριαρχεί. Πόλεμοι, Φτώχεια, Ανεργία, Πολιτικές διώξεις, Φυσικές καταστροφές… Αυτά τα πράγματα δεν τα δημιούργησαν οι καταπιεσμένοι αλλά οι καταπιεστές. Τα αφεντικά κοιτάνε πως να εκμεταλλευτούν περισσότερο τα κύματα των μεταναστών ( όπως κάνουν και με τους ντόπιους εννοείται ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τους εξαθλιώνουν. Οι εξουσιαστές δημιούργησαν τα έθνη-κράτη, τα σύνορα, τους στρατούς, τις θρησκείες. Η εξουσία επέβαλε στην κοινωνία με το πρόσχημα της ”ελευθερίας”, την εθνική και κρατική ενότητα. Αυτό δεν είναι ελευθερία , είναι ΧΟΥΝΤΑ.

Πανελλαδική Απεργία Πείνας των 300 μεταναστών σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Οι μετανάστες σε συνεννόηση με αλληλέγγυους και γνωρίζοντας ότι μια αίθουσα του κτιρίου της Νομικής δεν χρησιμοποιείται εγκαταστάθηκαν στο χώρο. Οι ίδιοι σε ανακοίνωση τους λένε ότι εργάζονται στις πόλεις που διαμένουν και δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο αγώνας τους επιδιώκει την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών στη βάση ίσων δικαιωμάτων με τους έλληνες εργαζόμενους. Παλεύουν για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για μια αξιοπρεπή ζωή.

Από τις μεγαλύτερες Απεργίες Πείνας και με δεδομένο το συμβολισμό ( ο κόσμος βράζει, Εξεγέρσεις ξεσπάνε σε κάθε μεριά του πλανήτη) ενόχλησε τόσο την εξουσία που άρχισε μια ανελέητη επίθεση Παραπληροφόρησης με τα ΜΜΕ , και όλα τα κόμματα δεξιά και αριστερά. Σκοπός να εξαπατήσουν την κοινωνία όπως πάντα έκαναν, να της δημιουργήσουν φόβο , να τονώσουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, να βάλουν τον ένα καταπιεσμένο έναντι στον άλλο.

Στις 27/1 το απόγευμα τα πανεπιστημιακά αφεντικά ( πρυτάνεις ) λένε στον εισαγγελέα να άρει το άσυλο. Παράλληλα χιλιάδες μπάτσοι βρίσκονται στο κέντρο αποκλείοντας ολόκλητα τετράγωνα και απαγορεύοντας την κίνηση σε πεζούς. Παρά το ότι περικυκλώνουν την Νομική χιλιάδες αλληλέγγυων διαδηλωτών κατακλύζουν το κέντρο. Από ‘κει και μετά αρχίζει ένα άθλιο σόου διαπραγματεύσεων μεταξύ μπάτσων, εκπροσώπων αριστερών κοινοβουλετικών κομμάτων και ατόμων από τη Νομική με σκοπό την μετακίνηση των απεργών σε άλλο κτίριο και με απώτερο σκοπό των εκτόνωση της κατάστασης και την κούραση μεταναστών και αλληλέγγυων.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ

28/1 στις 3:30 τα μεσάνυχτα οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγαίνουν από τη Νομική , και κατευθύνονται σε άλλο κτίριο που συμφωνήθηκε. ( να σημειώσουμε ότι το κτίριο δεν έχει θέρμανση και μπάνιο). Στον δρόμο για το νέο κτίριο ενώθηκαν με εκατοντάδες αλληλέγγυους που περίμεναν ώρες στο δρόμο.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Οι μετανάστες απεργοί πείνας παραμένουν στα αιτήματά τους.

ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πυράκανθος