Κάλεσμα σε πορεία την παρασκευή 25/2 – Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων

Οι μετανάστες απεργοί πείνας πέρασαν τις 30 μέρες απεργίας.
Ο αγώνας τους στοχεύει στην ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των μεταναστών που εργάζονται και ζουν στην πατρίδα μας. Πρόκειται για τους πιο σκληρά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους. Τόσα χρόνια αποτελούσαν πειραματόζωα για τις συνθήκες εργασίας που προετοίμαζαν για όλους εμάς, τους έλληνες. Χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άνθρωποι “λαθραίοι”, φαντάσματα, όμηροι μιας ευρώπης φρούριο, με το κεφάλι σκυμμένο.  Ως εδώ!
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, ειδικά σήμερα στις συνθήκες κρίσης που τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπεί στο στόχαστρο.
Η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική του διαίρει και βασίλευε. Θεωρεί ότι το να αποκτήσουν κάποια από τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει για τους έλληνες εργαζόμενους θα δημιουργήσει καθεστώς εξαίρεσης. Είναι αδιέξοδο: δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα σε μία κοινωνία που θεωρεί εξαίρεση το να πάψουν κάποιοι να εργάζονται και να ζουν σα δούλοι. Είναι υποκρισία: η στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει τη νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών και την παύση των ποινικών και γραφειοκρατικών διώξεών τους – εκτός αν ο τρόπος που ζουν και εργάζονται είναι ότι εξαγγέλλει και για την πλειονότητα των υπόλοιπων εργαζομένων ως μέλλον. Είναι επικίνδυνη: επειδή για να μη φανεί ότι κάνει πίσω και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων μεταναστών διακινδυνεύει ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/2 σε ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

19:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον αγώνα τους και στη ανάγκη να νικήσουν – είναι και δικός μας αγώνας: για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και για τα θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα μας.