ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Ψήφισμα συμπαράστασης στους 300 μετανάστες-απεργούς πείνας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                Ζάκυνθος 2/3/2011

 

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

(Ε.Λ.Μ.Ε.Ζ.)

 

ΠΡΟΣ: Σχολεία Δευτεροβάθμιας                                                                                                                 Εκπαίδευσης Ζακύνθου

 

ΚΟΙΝ:  Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου

 

Πληρ.:6976256581

 

Τηλ.:     2695044828

 

FAX:  2695044828

 

e-mail: elmezante@yahoo.gr

 

 

 

Ψήφισμα συμπαράστασης στους 300 μετανάστες-απεργούς πείνας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών, οι οποίοι από την 25η Ιανουαρίου κάνουν απεργία πείνας ζητώντας το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο: Αξιοπρεπή ζωή και δουλειά.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δε διστάζει να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς αλλά και λαούς ολόκληρους στο θάνατο προκειμένου να υλοποιήσει τις εντολές-επιθυμίες του κεφαλαίου.

Η Κυβέρνηση αφού πρώτα, συμφώνησε συνειδητά & απροκάλυπτα, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της στρατιωτικής συμμαχίας του κεφαλαίου (ΝΑΤΟ & ΕΕ), για τις επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν & παλιότερα στην Γιουγκοσλαβία, προκαλώντας τα μεταναστευτικά ρεύματα, τώρα εντείνει την κατασταλτική, αντί-μεταναστευτική πολιτική της, σπρώχνοντας στην απελπισία αυτούς τους ανθρώπους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ιδεολογία και πρακτική του κεφαλαίουπου στο βωμό της αύξησης του κέρδους του δε διστάζει να διεξάγει πολέμους σε όλη την υφήλιο. Η καταστροφή που σπέρνει σε χώρες ολόκληρες, για να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές και να τσακίσει την αντίσταση των λαών, είναι ο αποκλειστικός και μόνος λόγος της πρόκλησης και της έντασης των μεταναστευτικών ρευμάτων τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύουμε πως το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών, προκειμένου να απαλλαγούν οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους, πρέπει να αντιστραφεί σε μία συνείδηση του κοινού προβλήματος όλων. Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζομένους και εξευτελίζει τη ζωή των ανθρώπων γενικότερα. Είναι ένας αγώνας κοινός ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί από την κυβέρνηση:

·         Ανυπακοή κι άρνηση εφαρμογήςτου Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, της ΕΕ. Ο μηχανισμός αυτός κρατάει ομήρους στη χώρα μας χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ.

·         Παροχή ταξιδιωτικών εγγράφωνστους μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους στην Ε.Ε.

·         Άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, παροχήασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων (Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Σομαλία).

 

·         Αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημακαι σύμβαση εργασίας, καθώς πολλοί δουλεύουν αδήλωτοι. Χορήγησή της και στους ανέργους, απλοποίηση και διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης.

 

·         Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν.

·         ΟΧΙστο «Φράχτη του Αίσχους» που η κυβέρνηση ετοιμάζει στον Έβρο.

·         ΟΧΙ στην ποινικοποίηση και τις διώξειςόλων όσων συμπαραστέκονται και υπερασπίζονται τους μετανάστες, από απλούς αγωνιστές έως θεσμικά πρόσωπα της επιστημονικής κοινότητας.

Από το Δ.Σ.