ψήφισμα από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟς

9/3/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και την υγεία τους έδωσαν ένα αγώνα αξιοπρέπειας, απαιτώντας ίσα δικαιώματα και άδεια παραμονής στην χώρα όπου ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια. Αγωνίστηκαν ενάντια στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που αντί να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματα τους, επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό πόλεμο, με σύμμαχο τα Μ.Μ.Ε. που επιδόθηκαν σε αγώνα παραπληροφόρησης και συκοφάντησης (συνηθισμένο φαινόμενο για όποιον διεκδικεί σε αυτήν την χώρα). Ήταν ένας αγώνας που αφορά όλους μας, καθώς η μαύρη εργασία και η εκμετάλλευση γενικεύεται πλέον σε όλα τα στρώματα των εργαζομένων, με τα νέα νομοσχέδια που την νομιμοποιούν, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις πρόλαβαν την ανακοίνωση του Σωματείου. Σήμερα, η απεργία πείνας έληξε νικηφόρα, καθώς η κυβέρνηση υποχώρησε και ικανοποίησε μέρος των αιτημάτων των απεργών. Η απεργία αυτή έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Χαιρετίζουμε την ευχάριστη αυτή εξέλιξη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι οι απεργοί είναι καλά στην υγεία τους και τους ευχαριστούμε (αυτούς και όσους συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο) για το αγωνιστικό φρόνημα και τον αξιοπρεπή αγώνα τους, που μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΤΡΙΝΟΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ