Έκκληση Αλληλεγγύης- Συλλογή Υπογραφών

Απεργία Πείνας 300 μεταναστών

Στις 25 Ιανουαρίου, 300 μετανάστες, εργάτες ξεκινούν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Κύριο αίτημα τους είναι η νομιμοποίηση.

Αν και το αίτημα μοιάζει μαξιμαλιστικό στους ζοφερούς καιρούς της γενικότερης μετατόπισης (ακόμα και των πάλαι ποτέ φιλοπρόοδων δυνάμεων) στις θέσεις της ακροδεξιάς, χρήζει της προσοχής μας. Και αυτό όχι μόνο για να συμβάλλουμε στη δημιουργία συμβολικών ρωγμών αλλά και στην επίτευξη πολιτικών ρηγμάτων.

Ειδικά σε αυτή την συγκυρία, όπου πολιτικές δυνάμεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης εξαπολύουν επιθέσεις και ασκούν πίεση στον αγώνα των απεργών πείνας και σ όσους τον υποστηρίζουν

Είναι απαραίτητο να εκφράσουμε άμεσα την αλληλεγγύη μας!

Ακολουθεί το κείμενο υπογραφών. Όσοι και όσες επιθυμούν να το υπογράψουν, ας στείλουν το όνομα με την ιδιότητα τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

ypografes.allilegyi.stin.apergia@gmail.com

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας

Πόσες φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους,

έτσι ώστε να υπάρχουμε και να υπάρξουν;

Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του  πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου.

Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».

Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.

Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ’93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.

Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία – όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.

Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:

– Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών

– Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών

– Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες

Κρίνεται εξίσου απαραίτητο άτομα, συλλογικότητες και οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους μέσα από ψηφίσματα, κείμενα και δράσεις.

Ιανουάριος, 2011

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας