Έκκληση Αλληλεγγύης- contrainfo.espiv.net

Καμιά ζωή δεν είναι παράνομη!
Έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών-εργατών!

Στο κέντρο της Αθήνας, στο κτήριο της Νομικής Σχολής (οδός Σόλωνος), έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2011, η απεργία πείνας 250 εργατών μεταναστών. Αντίστοιχα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 50 ακόμη εργάτες μετανάστες απεργοί πείνας διεκδικούν το αυτονόητο: άνευ όρων νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες που εργάζονται και ζουν στην Ελλάδα.
Από τις πρώτες κιόλας ώρες της συντονισμένης μαζικής απεργίας πείνας, το κράτος δείχνει τον πανικό του απέναντι σε αυτόν τον πρωτόγνωρο αυτοοργανωμένο κοινωνικό αγώνα. Σύσσωμοι οι κυβερνητικοί λακέδες, οι χαφιέδες των μίντια και κάθε λογής φασίστες απαιτούν την εκκένωση του κτηρίου της Νομικής Σχολής από τους απεργούς πείνας, απειλώντας με άρση του πανεπιστημιακού ασύλου με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής της δημοκρατικής χούντας.
Ο επικοινωνιακός πόλεμος της κρατικής προπαγάνδας είναι ανηλεής και χυδαίος όσο ποτέ: Την ώρα που 300 αγωνιστές μετανάστες ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, για ίσα εργατικά δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις, τα καθάρματα της εξουσίας μιλούν για «δημοκρατική νομιμότητα» και απειλούν με άρση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι οι ίδιοι που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, οι ίδιοι που έστειλαν στρατούς κατοχής στις γενέτειρες των εκατομμυρίων μεταναστών-προσφύγων, οι ίδιοι που έκοψαν συντάξεις, μισθούς, που οδήγησαν στην ανεργία πλατιά κοινωνικά στρώματα και που καταδικάζουν στη μιζέρια και στη φτώχεια ντόπιους και μετανάστες. Οι ίδιοι, τέλος, που προάγουν το «διαίρει και βασίλευε», τον ανελέητο κοινωνικό κανιβαλισμό, που στήνουν ακόμα ένα τείχος ντροπής, στον Έβρο, και ευθύνονται για τις σιωπηρές δολοφονίες χιλιάδων συνανθρώπων μας στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τις κρίσιμες αυτές ώρες που το κράτος προσπαθεί να νομιμοποιήσει στην «κοινή γνώμη» μια επέμβαση στρατιωτικού τύπου ενάντια στους 300 απεργούς πείνας, είναι αναγκαία η μέγιστη δυνατή κοινοποίηση της αλήθειας, καθώς και η ενεργοποίηση όλων των μέσων αντιπληροφόρησης που τα κινήματα έχουν στη διάθεσή τους διεθνώς, για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και ομάδες, όλα τα δίκτυα και άτομα να συμβάλουν άμεσα με όποιον τρόπο μπορούν στον αλληλέγγυο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών-εργατών, για την άνευ όρων νομιμοποίησή τους και για την αντίσταση ενάντια στον τερατώδη ελληνικό κρατικό μηχανισμό και στ’ αφεντικά, που δυσφημούν τον δίκαιο αγώνα τους και μεθοδεύουν τη βίαιη καταστολή του.

Ο αγώνας των 300 απεργών πείνας είναι αγώνας όλων μας!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
contrainfo.espiv.net
gr.contrainfo.espiv.net/