Ψήφισμα Σωματείου Βιβλίου – Χάρτου Θεσσαλονίκης

Νίκη στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας

Το σωματείο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου ν.Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 300 μετανάστες, που βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Ο αγώνας τους είναι πέρα για πέρα δίκαιος καθώς οι μετανάστες αποτελούν το πιο εκμεταλλεύσιμο τμήμα της εργατικής τάξης, στη φτηνή εργασία του οποίου οικοδομήθηκε η τεράστια κερδοφορία του κατασκευαστικού και ναυτιλιακού κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα την περίοδο της κρίσης και της εντεινόμενης επέλασης του Κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, οι μετανάστες είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο της επίθεσης. Η εργοδοτική τρομοκρατία, η γκετοποίησή τους, οι ρατσιστικές- φασιστικές επιθέσεις είναι μερικά μόνο στοιχεία της καθημερινότητάς τους.

Στην προσπάθεια Κυβέρνησης, ΜΜΕ, πολιτικών κομμάτων (ΛΑΟΣ, Δημοκρ. Συμμαχία) και άλλων παρακρατικών ομάδων να στοχοποιήσουν τους μετανάστες και τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες ως υπεύθυνους για τη φτώχεια, την ανεργία και την εγκληματικότητα, εμείς απαντάμε με την ανάδειξη των πραγματικών υπευθύνων: της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ, που με τον αντεργατικό τους οδοστρωτήρα όλους αυτούς τους μήνες κλιμακώνουν την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση σε ολοένα στην κοινωνία.

Ιδιαίτερα υπεύθυνες για τη μετανάστευση είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν στις διεθνείς σταυροφορίες των δολοφόνων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, παρέχοντας τις βάσεις, τον εναέριο χώρο, αλλά και χιλιάδες στρατού, που βρίσκεται εκτός συνόρων (Αφγανιστάν, Σομαλία, Κόσοβο κ.α.) ως στρατός κατοχής. Είναι οι ίδιες ελληνικές κυβερνήσεις που συνεργάζονται με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, πραγματοποιώντας κοινές ασκήσεις και κρυφές συναντήσεις, αλλά και και με την ΕΕ που με τη συμφωνία Δουβλίνο2  και την δύναμη FRONTEX κλείνει τα σύνορα της. Οι διεθνείς οργανισμοί και οι εθνικές κυβερνήσεις αρχικά σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου και έπειτα ορθώνουν τεράστια τείχη, όταν οι κυνηγημένοι λαοί ζητούν αλλού την τύχη τους.

Ελληνες και Ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Ο αγώνας των μεταναστών επιδιώκουμε να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας απέναντι στη βαρβαρότητα των εργοδοτών, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ενότητα της πάλης ξένων και Ελλήνων εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για τη νικηφόρα έκβαση απέναντί τους. Τα σωματεία οφείλουν να στηρίξουν τον αγώνα και να τον κάνουν υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος για να γίνει η νίκη της απεργίας νίκη όλων των εργαζομένων

ΝΙΚΗ στον αγώνα των απεργών πείνας

-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ- ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΤΗ Β.ΑΦΡΙΚΗ