Ανακοίνωση – Σύλλογος Δ.Πρ. Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ

Μετά απο σχεδόν ομόφωνη απόφαση του συλλόγη φοιτητών, 250 μετανάστες και απεργοί πείνας φιλοξενούνται σε άδειο κτίριο της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φτάνοντας στην έσχατη μορφή αγώνα όπου πλέον διακυβεύεται ακόμη και η ίδια τους η ζωή, οι μετανάστες – οι περισσ΄τοεροι επι μακρόν διαμένοντες στην Ελλάδα – ζητούν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως και οι Έλληνες συνάδελφοι τους, την αναγνώριση εν τέλει της ίδιας της φυσικής τους υπόστασης.

Η παρουσία εκεί των αγωνιζόμενων μεταναστών έδωσε την αφορμή να εκφραστουν με υστερικό τρόπο οι γνωστές ρατσιστικές φωνές, αλλά και αυτές που επιδιώκουν με κάθε μέσο τη διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και κάθε μορφής Ασύλου.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην Τριτοβάθμια δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών μεταναστών για αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Θεωρούμε κοινό τον αγώνα για να αποτραπούν οι πρακτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων που απορρέουν απο τις πολιτικές που απο κοινού στηρίζουν η κυβέρνηση και ο ακροδεξιός σύμμαχός τους.

Θεωρούμε υποκριτικό το ενδιαφέρον για το Πανεπιστήμιο απο αυτούς που απεργάζονται τη διάλυση του και υπενθυμίζουμε οτι το άσυλο δεν υπάρχει μόνο για να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις έρευνας και διδασκαλίας, αλλά κυρίως για να υπερασπίζει τις αξίες της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους, και να φιλοξενεί τους αγώνες για ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα. Επιτέλους, στη χώρα που το τάνκς γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου, οι ακροδεξιοί πολιτικοί επίγονοι της χούντας, και οι ομιλούσες κεφαλές των καναλιών οφείλουν σεβασμό στο άσυλο και κυρίως σιωπή.

Εμεις οι εργαζόμενοι στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν οι φωνές του μίσους και της μισαλλαδοξίας, θα υπερασπίσουμε το Πανεπιστημιακό άσυλο και θα βρεθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης του.

ΑΘΗΝΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Υπογράφουν
1) Τριγάζης Ζαχαρίας ( Μέλη Κ.Σ της Ομοσπονδίας Διοικ.Προσ.Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
2) Πετρόπουλος Γιώργος ( Μέλη Κ.Σ της Ομοσπονδίας Διοικ.Προσ.Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
3) Πυκουριώτης Γιώργος (Μέλος ΔΣ Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πάντειου Πανεπιστημίου)
4) Γόντικα Αναστασία (Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Διοικ. Προσ. Παν/μου Αθήνας)
5) Βεζιρτζόγλου Αναστασία (Οργ. Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου ΔΠ ΤΕΙ Αθήνας)
6) Κόντε Ιωάννα ( Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου ΔΠ ΤΕΙ Αθήνας)