Ψήφισμα Ομοσπονδίας Αλβανικών Μεταναστευτικών Συλλόγων

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Είμαστε συγκλονισμένοι από τον αγώνα που κάνουν οι 300 μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας στη Νομική Σχολή στην Αθήνα και στο Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Αν αυτή η μορφή δράσης που επέλεξαν είναι ακραία, ακραία είναι και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι οι μετανάστες, ακραίος είναι και ο αποκλεισμός από το να ακουστεί η φωνή τους. Η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής και η αδιαφορία της πολιτείας για τα προβλήματα των μεταναστών, οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση. Διωγμένοι από τις πατρίδες τους από τη φτώχεια, τον πόλεμο, τη δικτατορία, αναζητούν μια καλύτερη τύχη σε μια κοινωνία που όμως τους αντιμετωπίζει σαν ξένους και τους οδηγεί στο περιθώριο και την εκμετάλλευση.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που για άλλη μια φορά επιχειρούν να αποκλείσουν τη φωνή των μεταναστών και να αποπροσανατολίσουν με υποκρισία την κοινή γνώμη από τα ακραία προβλήματα των μεταναστών στο άσυλο.

Δηλώνουμε την απόλυτη υποστήριξη και αλληλεγγύη στο δικό τους αγώνα, που είναι και δικός μας αγώνας, γιατί βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο διεκδικούν τα δικαιώματα όλων εμάς των μεταναστών.

Καλούμε όλους τους Αλβανούς μετανάστες, τους μετανάστες κάθε κοινότητας να παλέψουμε μαζί σε αυτό τον αγώνα. Η εθνικότητα όλων μας είναι «ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ».

Καλούμε τους Έλληνες εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές και όλη την ελληνική κοινωνία να μας συμπαρασταθεί σε αυτό τον αγώνα.

Καλούμε την ελληνική πολιτεία να σκύψει στα ζητήματα γιατί τα προβλήματα των μεταναστών δεν ήρθαν μόλις πρόσφατα με την κρίση αλλά είναι συσσωρευμένα προβλήματα 20 ετών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ