Μήνυμα Αλληλεγγύης -Φεμινιστική Ταξιαρχία για την Αυτονομία (Τσιάπας)/ Αλληλεγγύη Λονδίνου Μεξικό

27 Ιανουαρίου 2011
Αδέλφια μας μετανάστες εν απεργία πείνας,
Χαιρετίζουμε τον αγώνα σας από το Μεξικό.
Ο λαός μας ειναι επίσης ένας λαός αποτελούμενος από μετανάστες. Το καπιταλιστικό σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης που σας στέρησε τα σπίτια, τη γη και τα εδάφη σας, έχει επίσης διώξει τους πατέρες, μητέρες, φίλες, φίλους και αδελφούς μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν.
Την ίδια δίωξη και περιφρόνηση που περνάτε στην Ελλάδα, την υπέστησαν εκατομμύρια αδελφοί και αδελφές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η δεξιά ιδεολογία και οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ είναι υπεύθυνοι για την καταδιώξη τους, στερώντας  τα δικαιώματά τους και κατηγορώντας τους για την έλλειψη εργασίας και άλλων  δεινών που αυτοί οι ίδιοι προκαλούν στις κοινωνίες τους. Οι μετανάστες αδελφοί και αδελφές μας δουλεύουν συχνά σε δουλειές που κανείς μας δεν θα ήθελε να κάνει, για μισθούς που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να καταβάλλονται νόμιμα. Το έργο τους και η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική συνεισφορά τους περιφρονείται από τους ισχυρούς, τα οποία ωστόσο τους εξυπηρετούν.
Το Μεξικό είναι επίσης μια χώρα όπου πολλοί μετανάστες περνούν στο δρόμο τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες – είναι ένας δρόμος ζοφερός γεμάτος κινδύνους και αβεβαιότητες. Ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ατιμωρησία ζουν επίσης στο έδαφός μας. Δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς τους αριθμούς,  διότι  για τους ανθρώπους που κάνουν τα επίσημα στοιχεία οι μετανάστες  δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία , αλλά χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες έχουν απαχθεί, βιαστεί, και, όχι λίγες φορές,  σκοτώνονται σε αυτήν την πορεία τους. Και σαν να μην ήταν λίγο, τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών, σε συνεργασία με τις αρχές, τους αναγκάζοντάς να ενταχθούν το οργανωμένο έγκλημα.
Οι γυναίκες ιδιαίτερα πέφτουν θύματα από αυτά τα δίκτυα, τα οποία τις βλέπουν ως  ένα χρήσιμο εμπόρευμα και τις ωθούν στην πορνεία.
Γνωρίζουμε επίσης ότι οι ισχυρές χώρες του Βορρά που είναι υπεύθυνες  να αποφασίζουν ποιος και τι είναι παράνομο, είναι αυτές που έφεραν το θάνατο και την καταστροφή στη χώρα καταγωγής των μεταναστών. Στο Μεξικό, τον τελευταίο καιρό, έχουμε εξοικειωθεί με τον «πόλεμο» που μας  έχει επιβληθεί από επάνω:  τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
Με λίγα λόγια, γνωρίζουμε τα δεινά που έχετε υποστεί και την απεργία πείνας σας, προσπαθώντας να αλλάξετε τη ζωή σας. Σας στέλνουμε λοιπόν αλληλεγγύη σε αυτόν τον αγώνα σας , είστε ένα παράδειγμα αξιοπρέπειας και ζωής για όλους και όλες μας.

Brigada Feminista por la Autonomía – Φεμινιστική Ταξιαρχία για την Αυτονομία
London Mexico Solidarity – Αλληλεγγύη Λονδίνου Μεξικό