Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας – Oμάδα queertrans

Για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Όλοι/ες μας οι τρανς άνθρωποι βιώνουμε το ρατσισμό και τις διακρίσεις στο πετσί μας. Η τρανς κατάσταση, χωρίς χαρτιά, χωρίς κοινωνική αποδοχή, είναι συγγενική με την κατάσταση του να είσαι μετανάστης ή μετανάστρια, και η καταστολή είναι αντίστοιχη.

Η κίνηση των 300 μεταναστών εργαζομένων, να κάνουν απεργία πείνας για να νομιμοποιηθεί η παρουσία τους στη χώρα μας, είναι μια ύστατη αγωνιστική κίνηση, μια κίνηση αυτοσυντήρησης μέσα σε μια εχθρική και ολοένα και πιο ρατσιστική κοινωνία. Τη νιώθουμε δίκαιη, την κρίνουμε σωστή και καθ’όλα αξιοπρεπή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Δεν μας αγγίζει η απεχθής τρομολαγνεία των ΜΜΕ. Αρνούμαστε να θεωρήσουμε λιγότερο σημαντικούς τους συνανθρώπους μας επειδή δε μοιραζόμαστε κοινή ‘εθνική ταυτότητα’ ή φυλετική ταυτότητα’, όπως αρνούμαστε να θεωρούμαστε λιγότερο υπαρκτοί/ές επειδή δεν έχουμε την ‘κοινώς αποδεκτή’ έμφυλη ταυτότητα. Γιατί η μόνη ταυτότητα που έχει νόημα για μας είναι αυτή του ανθρώπου, που μάχεται να επιβιώσει σε εχθρικό περιβάλλον, μάχεται για το αυτονόητο της καθημερινότητας του ‘εν καιρώ ειρήνης’.

http://queertrans.espiv.net/