Βόλος 1/2 17:00 3/2 19:00 :: Ανοιχτό συντονιστικό για _ΜΜΜ_ 4/2 18:00 :: Συντονισμός δράσεων των _Φοιτητών-Επιβατών_ 5/2 12:00: Πορεία αλληλεγγύης

Καθώς οι διαδικασίες διαπραγμάτευσης ήταν σε εξέλιξη, η πορεία ξεκίνησε από την πλ. Ελευθερίας και ακολούθησε τη διαδρομή Βενιζέλου, Ιάσωνος και οι νεολαίοι, φοιτητές, εργαζόμενοι, στάθμευσαν επί της οδού Δημητριάδος, για περίπου μιάμιση ώρα στα ανακαινισμένα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (απέναντι είναι και της ΝΔ), όπου πλέον ο πράσινος ήλιος έχει αντικατασταθεί από το νέο slogan της εξουσίας “πρώτα ο πολίτης”. Μόνο που οι μετανάστες δεν είναι “πολίτες”, ενώ ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού μετατρέπεται γοργά σε ‘μετανάστης”, χωρίς δουλειά, χωρίς ένσημα, χωρίς υγεία, παιδεία, συντάξεις,  σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και χρεοκοπίας.

Οι άνεργοι της Μαγνησίας, οι μετανάστες και κάθε καταπιεσμένος γνωρίζουν από πρώτο χέρι, μέρα με τη μέρα, βιώνοντας τον αβίωτο, τη ¨φροντίδα” του χρεοκοπημένου αστικού κράτους.

Αγκαζέ με τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας οι ροντούληδες του φασιστικού ΛΑΟΣ, που όταν δεν κρατάνε ρόπαλα στον Άγιο Παντελεήμονα, συστηματικά ανυψώνουν το πατριωτικό εθνικιστικό φρόνημα προκειμένου να στρέψουν την εργατική τάξη ενάντια στον ίδιο της τον εαυτό. Μόνο που οι εποχές δεν είναι με το μέρος τους. Αυτό δε σημαίνει καμιά υποτίμηση των μιχαλολιάκων και των ναζιστικών τους χαιρετισμών, αντίθετα ένα σχέδιο δράσης πρέπει να ανπτυχθεί ενάντια στους φασίστες και τους ρατσιστές.

Καθώς η αφρικανική ήπειρος παίρνει φωτιά, οι εξουσιαστές νοιώθουν τη καυτή ανάσα των οργισμένων μαζών που βγαίνουν ορμητικά στο προσκήνιο της ιστορίας.

http://ergatis.wordpress.com/