Εκδήλωση Συζήτηση – Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων: Γιατί η νομιμοποίηση κι η παροχή ασύλου είναι οι μόνες λύσεις μιας μεταναστευτικής πολιτικής;

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στις 21:00 στο χώρο του Στεκιού

Οι 300 απεργοί πείνας αλλά και όλες οι απεργίας πείνας από μετανάστες που γίνονται τώρα στην Ελλάδα υποκινούνται από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας.

Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν… Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από καθεστώτα που πλουτίζουν τους «δικούς τους» σε συνεργασία με πολυεθνικές, το ΔΝΤ και άλλα καπιταλιστικά κράτη.

Το αντιρατσιστικό κίνημα, χρόνια τώρα αγωνίζεται στο πλευρό τους διεκδικώντας νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργάτες, παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους κινδυνεύουν στη χώρα τους από τα αυταρχικά καθεστώτα και τους πολέμους. Δεν είναι μόνο ζήτημα δίκιου και δικαιοσύνης. Δεν είναι μόνο η υποχρέωση της πολιτείας η προστασία της ζωής τους, το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία . Αλλά και λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από τα κύματα μετανάστευσης του 21ο αιώνα και την απουσία οργανωμένης μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, διοργανώνει συζήτηση γύρω από το κεντρικό αίτημα του αγώνα τους, δηλαδή τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την παροχή πολιτικού ασύλου σε όσους κινδυνεύουν από τα καθεστώτα στις πατρίδες τους με τίτλο:

Γιατί η νομιμοποίηση κι η παροχή ασύλου είναι οι μόνες λύσεις μιας μεταναστευτικής πολιτικής;
Με εισηγητές τους:  Δ. Φουράκη Νομικό, Σ. Λαπατσιώρα και Σαιντ Αλ Αουιζι από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ