Συλλαλητήριο αλληλεγγύης Τετάρτη 6μμ Πολυτεχνείο

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Κάτω τα χέρια απο το άσυλο. Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό!

Ίσα δικαιώματα στους ξένους εργάτες.

Κανένας μετανάστης ανασφάλιστος.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας οικονομικούς μετανάστες.

Τετάρτη 6μμ Πολυτεχνείο

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου. Διαλύοντας κάθε κοινωνική κατάκτηση το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον λαό προσπαθώντας να πείσει οτι για τα δεινά μας ευθύνονται οι άνθρωποι που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της παγκόσμιας φτώχειας και της ληστείας των τραπεζών, αναζητούν την επιβίωση τους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Ας μην ξεχνάμε οτι τα καθεστώτα της Τυνησίας, της Αιγύπτου, του Αφγανιστάν, εναντια στα οποία σήμερα εξεγείρονται οι λαοί τους, στηρίζονται ανοιχτά απο την Ε.Ε και τις ΗΠΑ με την συνδρομή σε πολλές περιπτώσεις και των ελληνικών κυβερνήσεων. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ενεργητική συμπαράσταση τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μεταναστών συνανθρώπων μας, να συμβάλλουν στη διατήρηση του σεβασμού των ανθρωπιστικών και κοινωνικών αξιών που βάλλονται κυνικά απο την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ και τα ΜΜΕ.

  • Όχι στον φράχτη – αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, ανεξάρτητα αν έχουν χαρτιά ή ασφάλιση. Να δοθεί άμεσα άσυλο στους αιτούντες πρόσφυγες.
  • Ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα
  • Κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου και ελεύθερη μετακίνηση εντος της ΕΕ
  • Ανατροπή των σχεδίων για τείχη αίσχους και οικοδόμησης της “Ευρώπης Φρούριο”
  • Ενωμένοι εργάτες – φοιτητές – μετανάστες για κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχεια, εκμετάλλευση και τον αποκλεισμό
  • Έλληνες και μετανάστες μαζί για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το “μηχανισμό στήριξης” και το Μνημόνιο.