ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης Δ΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς

Δηλώνουμε τη αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των 300 μεταναστών που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 25 Γενάρη. Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, με πολλά χρόνια παραμονής που έχασαν την άδεια παραμονής τους γιατί δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα. Για τον ίδιο λόγο, έχουν χάσει την άδεια παραμονής τους οι μισοί από τις 400.000 που με μεγάλη δυσκολία είχαν αποκτήσει. Καλωσορίζουμε τους 50 στη φιλόξενη και πολυεθνική Θεσσαλονίκη κι εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την συκοφάντηση της φιλοξενίας τους στην Νομική της Αθήνας. Απέναντι στις ρατσιστικές κραυγές που επί μέρες έθεταν στο στόχαστρο το φοιτητικό άσυλο θυμίζουμε ότι ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής σε μαζικότατη συνέλευση αποφάσισε ότι τους θεωρεί «καλοδεχούμενους» – την ίδια γνώμη είχε και η πλειοψηφία των καθηγητών.
Οι μετανάστες είναι τα θύματα των πολέμων που ξεκίνησαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, των δικτατοριών (ή πρώην δικτατοριών τύπου Μπεν Αλί στην Τυνησία) και των πολιτικών του ΔΝΤ που πριν έρθουν στην Ελλάδα, έχουν ρημάξει τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες. Αλλά έχουν γίνει και κομμάτι του λαού, συνάδελφοι μας στις δουλειές, συμφοιτητές μας στις σχολές, συμμαθητές μας στα σχολεία, μα και συναγωνιστές μας στις τελευταίες εργατικές κινητοποιήσεις. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης, για την οποία δε φταίνε. Είναι ρατσιστικά ψέματα ότι φταίνε για την ανεργία, την υποβάθμιση των γειτονιών μας, την εγκληματικότητα, τις αρρώστιες. Δεν είναι αυτοί που κλείνουν εργοστάσια και απολύουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους από τους Δήμους και τις ΔΕΚΟ, που διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και αφήνουν τις γειτονιές μας χωρίς πράσινο κι ελεύθερους χώρους, που διαλύουν τις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και την παιδεία.     Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το ΔΝΤ, οι περικοπές του Καλλικράτη που διαλύουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη πληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες και τα κέρδη των πλούσιων αλλά και το χειρότερο μέλλον για εκατομμύρια ανθρώπους, ντόπιους και μετανάστες. Ο φασιστικός χαιρετισμός του Μιχαλιολάκου στο Δημ. Συμβούλιο της Αθήνας δείχνει σε τι καθάρματα ανοίγουν το δρόμο οι ρατσιστικές πολιτικές.
Γι’ αυτό στηρίζουμε την απεργία πείνας των 300 μεταναστών κι απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της νομιμοποίησής τους. Συμπαραστεκόμαστε στους πολιτικούς πρόσφυγες που με ραμμένα στόματα, κλείνουν ένα μήνα απεργία πείνας και απαιτούμε άμεση απόδοση ασύλου. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια ανέγερσης τείχους στον Έβρο και στρατοπέδων συγκέντρωσης – δε θα δεχθούμε κανένα τέτοιο στρατόπεδο. Απαιτούμε να σταματήσει η δράση των φασιστικών συμμοριών.