ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Για την αντιρατσιστική πορεία

Χαιρετίζουμε τη μαζική και μαχητική διαδήλωση εκατοντάδων αντιρατσιστών και αντιρατσιστριών στην πόλη μας την Παρασκευή 11/2. Παρά την προσπάθεια που γίνεται από τις κυβερνήσεις, τα μεγάλα κανάλια της Αθήνας αλλά και τη δράση των φασιστικών συμμοριών που σπέρνουν το μίσος απέναντι στους μετανάστες, παρά τις διαδόσεις για καταστροφές και επεισόδια, η νεολαία αλλά και οι εργαζόμενοι δεν τσίμπησαν.
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης οφείλεται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι αυτό που επιβάλλοντας τη φτώχεια και την ανέχεια σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, σπρώχνει εκατομμύρια ανθρώπους στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Είναι αυτό που έστειλε στο παρελθόν εκατομμύρια Έλληνες στην Αμερική, την Αυστραλία, στην Γερμανία, αλλά και προς την ίδια την Ελλάδα.
Κατανοούν ότι όταν δεν υπάρχουν δουλειές γιατί οι επιχειρήσεις φεύγουν είτε στη Βουλγαρία είτε στην Κίνα, δεν ευθύνονται οι μετανάστες, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που έφεραν σε αυτή τη θέση τη χώρα μας και που σήμερα κάτω από τις εντολές της τρόικας πνίγουν οικονομικά και ξεπουλούν τη χώρα.
Γίνεται φανερό ότι οι κυβερνήσεις έχοντας υπογράψει τη σύμβαση του Δουβλίνου II έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που επιθυμούν να πάνε στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Δεν χορηγούν στους μετανάστες τα απαραίτητα χαρτιά για να φύγουν από τη χώρα και για να συναντήσουν τις οικογένειές τους που ήδη βρίσκονται εγκατεστημένοι εκεί. Όσους φράχτες και να υψώσουν, όσα πογκρόμ και αν εξαπολύσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το ποτάμι.
Ο αγώνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι αγώνας και για τους Έλληνες και για τους ξένους εργαζόμενους. Δεν ζητούν παρά το αυτονόητο που θα έλεγε και ο ΓΑΠ. Εφόσον δουλεύουν να έχουν και τα απαραίτητα χαρτιά. Δεν είναι λαθραίοι οι μετανάστες. Λαθραία είναι η πολιτική που δεν τους νομιμοποιεί για να ρίχνουν τα μεροκάματα και να διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις για όλους.
Χαιρετίζουμε επίσης την πολυπληθή παρέλαση της αστυνομίας, που ακολουθούσε καθ όλη τη διάρκεια την αντιρατσιστική πορεία. Επιτέλους νοιώσαμε και εμείς πρωτευουσιάνοι. Με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, εξοπλισμένες πλήρως με τις φυσούνες και τις μάσκες τους, με την προσπάθεια να περικυκλώσουν τους διαδηλωτές, με το πλήθος των ασφαλιτών να ακολουθεί. Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από τη χούντα.
Όσο, όμως, και να θωρακίζεται η κυβέρνηση και να χτίζει ένα αστυνομικό κράτος δεν θα γλυτώσει από την οργή του λαού. Όπως δεν γλύτωσαν και οι ομοϊδεάτες τους στη Σοσιαλιστική Διεθνή Μπεν Αλί και Χόσνι Μπουμπάρακ. Ότι και να κάνουν, τελικά θα ‘ναι μέρα μεσημέρι όταν θα φύγουν ντροπιασμένοι και κυνηγημένοι. Και επειδή θα τα έχουν ξεπουλήσει όλα, δεν θα βρίσκουν ούτε ελικόπτερο.

Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας
Να καταργηθεί τώρα η σύμβαση Δουβλίνο II
12/2/2011

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας