αλληλεγγύη από ‘εκτός σχεδίου, συλλογικότητες από τα δυτικά’

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Στη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος όλο και ευρύτερες λαϊκές μάζες μένουν «απ’ έξω». Ο χώρος της εργασίας δέχεται πρωτοφανή επίθεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβίωση ενός απάνθρωπου συστήματος. Στις πλάτες μας φορτώνουν όλα όσα φάγανε. Τα δικαιώματα μας μπαίνουν σε διαπραγμάτευση από τους γραφειοκράτες και καταπατούνται βάναυσα.
Οι κατακτήσεις μας γκρεμίζονται πραξικοπηματικά με τροπολογίες «του κατεπείγοντος». Το αστικό κράτος και η κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης του ΠΑΣΟΚ ρίχνει τα προσωπεία και δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, αυτό της καταστολής, της αυθαιρεσίας και της αυταρχικότητας, σε μια ξεκάθαρη ταξική κατεύθυνση.
Σε αυτό το πλαίσιο, και με τη λογική της διάσπασης της εργατικής τάξης, οι εργάτες μετανάστες είναι οι πρώτοι που χτυπιούνται. Είναι οι ιδανικότεροι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Είναι αυτοί πάνω στους οποίους  η φασιστική διέξοδος του συστήματος φιλοδοξεί να πατήσει και να ανδρωθεί. Είναι οι πρώτοι που «περισσεύουν».
Όμως, γνωρίζουμε καλά ότι οι μετανάστες εργάτες είναι σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης. Δεν είναι κάποιοι «ξένοι», «καημένοι», «εξαθλιωμένοι» που εκλιπαρούν τον οίκτο μας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία του συστήματος, όπως προσπαθούν εναγωνίως να μας πείσουν οι κυβερνώντες. Είναι αυτό το κομμάτι της εργατικής τάξης που αντιμετωπίζει τόσα χρόνια το πιο απάνθρωπο πρόσωπο των εργοδοτών και του κράτους προστάτη τους.
Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για όλους μας, ρισκάροντας την ζωή τους. Επιτέλους, πρέπει να αναγνωρίσουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα των απεργών πείνας μεταναστών για ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, καμιά ζωή δεν είναι παράνομη.      Ακραίος και απάνθρωπος είναι ο καπιταλισμός.

Η κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ. συλλογικότητες στα Δυτικά» εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.
—————————————————————————————————-
Αθήνα, 17 Φλεβάρη 2011