κάλεσμα αλληλεγγύης από κοινωνικό στέκι χανιών, πέμπτη 17/02

Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών που με κίνδυνο την ζωή τους παλεύουν για επιβίωση με ανθρώπινους όρους, η απεργία πείνας στα Προπύλαια των αιτούντων πολιτικό άσυλο Αφγανών προσφύγων και η διαμαρτυρία των Παλαιστίνιων και Ιρανών προσφύγων στο Πολυτεχνείο έφεραν στην επιφάνεια με τον πιο δραματικό τρόπο το οξύ κοινωνικό πρόβλημα της μετανάστευσης. Οι “αόρατοι” άνθρωποι που κυκλοφορούν καθημερινά ανάμεσα μας εγκαταλελειμμένοι για χρόνια στα δόντια της αγοράς εργασίας και σε μεταναστευτικούς νόμους που ποινικοποιούν την ύπαρξή τους, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της αγοράς (αποικιοκρατία, πόλεμοι) στις χώρες τους .Οι πολιτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης (Δουβλίνο ΙΙ, φράκτης, πλωτές φυλακές, μηδενική ανοχή) όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά και με την βοήθεια της εξαπάτησης των ΜΜΕ, γεννούν συντηρητισμό, σπέρνουν τον φόβο  και γεννούν τον ρατσισμό . Δημιουργούν έτσι  κατάλληλο κλίμα για την εδραίωση της νεοφιλελεύθερης  πολιτικής και της  πολιτικής των οικονομικών δεικτών εξαπάτησης, που μας θέλει όλους “αόρατους”.
Δεν φταίνε οι μετανάστες για την επίθεση της “πατριωτικής” κυβέρνησης προς τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας που διαλύει συμβάσεις εργασίας, βυθίζει την κοινωνία σε ύφεση και ξεπουλά την δημόσια περιουσία.

Ο αγώνας των μεταναστών είναι και δικός μας αγώνας

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Για συντονισμό και κοινή δράση καλούμε φορείς, συλλογικότητες, κινήσεις, σωματεία και κάθε πολίτη που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μεταναστών στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 17 /2 στις  19:00