ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΡΙΞΗς του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης στην Απεργία Πείνας των 300 εργατών μεταναστών απεργών πείνας

Ο Εβραιο-Ολλανδός φιλόσοφος Μπαρούχ Σπινόζα σε μια σειρά κειμένων του, εκφράζει την απαισιόδοξη θέση ότι “ο όχλος δεν δύναται να αυτοκυβερνηθεί εξαιτίας της διαρκούς αναγέννησης των εσωτερικών διαιρέσεών του”. Στην Πολιτική Πραγματεία του διευκρινίζει ότι  η μάζα του πληθυσμού δεν θα μεταβίβαζε ποτέ το δίκαιό της σε λίγους ή και σε έναν άνθρωπο στην περίπτωση που μπορούσε να πετύχει ενότητα στο εσωτερικό της, και που μπορούσε να διαχειριστεί τις έριδες που συνήθως εκδηλώνονται στις πολυμελείς συνελεύσεις. Οι θέσεις αυτές αντανακλούν τη μέθοδο που συστηματικά μεταχειρίζονται οι διαχωρισμένες από τη λαϊκή βούληση εξουσίες προκειμένου να επιβιώνουν, που δεν είναι άλλη από την πολυδιάσπαση των κοινωνικών ομάδων και την παρεμπόδιση της σύνθεσής τους σε σώματα συλλογικής βούλησης.

Αυτή είναι και στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία η τεχνική των κυβερνόντων στη χώρα μας, κάθε φορά που ένα μέτωπο αντιτιθέμενο στις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου τολμά να αρθρώσει λόγο συλλογικής διεκδίκησης. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι το λαϊκό σώμα που πλήττεται από τις αντιδημοκρατικά επιβαλλόμενες αναδιαρθρώσεις, εάν θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και να εξασφαλίσει ένα μέλλον για τα παιδιά του, χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασίες σύνθεσης ενός ευρέος υποκειμένου με ταξικά χαρακτηριστικά, το οποίο θα εξουδετερώνει τις επικρατούσες διασπάσεις.

Η τάξη των εργαζομένων είναι αυτή που κατά κύριο λόγο πλήττεται από την οικονομική ύφεση στην οποία οι κυρίαρχες τάξεις μετασχημάτισαν τη χρηματοπιστωτική κρίση που εκδηλώθηκε στους κόλπους των χρηματιστικών ιδρυμάτων της, προκειμένου να μετακυλήσουν το κόστος στις μικρομεσαίες τάξεις και να εξασφαλίσουν νέους όρους κερδοφορίας για τις ίδιες. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία η εργατική τάξη είναι αναγκασμένη να περάσει στη συλλογική αντεπίθεση, αρθρώνοντας αιτήματα τα οποία θα εκφράζουν την μεγάλη «ουτοπική» άρνηση, την ανατροπή των κατεστημένων οικονομικών αξιών και του ψεύδους που οι τελευταίες ενσαρκώνουν.

Οι κυρίαρχες τάξεις έχοντας στα χέρια τους γιγάντιους μηχανισμούς χειραγώγησης διαμορφώνουν μια δική τους αρχή της πραγματικότητας, στα πλαίσια της οποίας ρεαλιστικό και πραγματικό είναι μόνο ό, τι εξυπηρετεί τα υπερκέρδη των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ τα αντίθετα σε αυτά τοποθετούνται στον χώρο του ανέφικτου επαναστατικού μύθου και του κοινωνικού χάους, το οποίο θέλουν να μας πείσουν ότι θα επέλθει, εάν δεν υπακούσουμε πειθήνια στις επιταγές τους, εάν υπερασπίσουμε το δίκαιο των φτωχών. Από την πλευρά μας γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατία τους βασίζεται στην υποκρισία, και ότι η λύση μπορεί και πρέπει να έλθει μέσα από τη διεκδίκηση μιας σειράς πραγμάτων που θέλουν να μας πείσουν πως είναι ανέφικτα.

Με επίγνωση των παραπάνω, το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης δηλώνει για μια ακόμη φορά, την αταλάντευτη στήριξη της πανελλαδικής απεργίας πείνας 300 μεταναστών εργατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε 25 Γενάρη, με αίτημα την  νομιμοποίηση των μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας. Ο αγώνας αυτός στοχεύει στο να προξενήσει ένα ρήγμα στην Ευρώπη-φρούριο και να συμβάλει στη δημιουργία προϋποθέσεων συγκρότησης ενός ενιαίου μετώπου αντεπίθεσης που θα υπερβεί τον τεχνητό και ολέθριο διαχωρισμό ανάμεσα σε γηγενείς και μη, εργαζομένους.

Είναι ουσιώδες το ευρύτερο κίνημα και η εργατική τάξη της χώρας, Έλληνες και μη, να συνειδητοποιήσουν πως ο αγώνας των 300 είναι αγώνας του συνόλου της εργατικής τάξης.

Η λαϊκή ενιαία αντεπίθεση είναι μονόδρομος.

Έλληνες και μετανάστες προλετάριοι ενωθείτε.

Νίκη στην απεργία πείνας των 300.

17-2-2011,

ΧΑΝΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

———————————————————————————————————————

Σημείωση: Παρακαλούμε εάν είναι δυνατόν για τη δημοσίευση του χωρίς περικοπές.