Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες απεργούς πείνας – Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική/Against All Odds project

Αυτή η ανθρώπινη κατάσταση μας αφορά όλους άμεσα.

Against All Odds Project  ETHICS/AESTHETICS

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδυσώπητο αγώνα που δίνουν με το σώμα τους καθώς έχουν αρχίσει από της 25 Γενάρη απεργία πείνας. Μετά τη Νομική, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται συσσωρευμένοι σ’ένα αρκετά μικρό χώρο στο Μέγαρο Υπατία, σε σκηνές στο κρύο και την υγρασία.

Πως μπορούμε να μιλήσουμε για σεβασμό προς τον άνθρωπο όταν υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται βίαια να φύγουν από τον τόπο τους, να διαβιώνουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες συνθήκες, να διώκονται, να μην υπολογίζονται; Γιατί τόσες ανθρώπινες ζωές εξαιρούνται δικαιωμάτων και πόρων;

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν, για όλους και όλες που έρχονται από πολέμους, φτώχεια, αφήνουν τα εδάφη τους και φτάνουν στη χώρα μας, και αντί για φιλοξενία βρίσκουν το διωγμό και την αδιαφορία.

Ως αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες θέλουμε να σας εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την ελπίδα ότι ο σκληρός αγώνας τους θα συμβάλλει στο να καταργηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου, στο να αλλάξουν οι συνθήκες κατοίκησης και φιλοξενίας, στο να μην υπάρχουν άνθρωποι χωρίς χαρτιά και στο να μην παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε το ζήτημα ευρύτερα γνωστό στην αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική κοινότητα, να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος των μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα μας, στο να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας και αλληλεγγύης.

Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική                                                                              Against All Odds project

www.nomadikiarxitektoniki.net www.aaoproject.org