Η Κίνηση Πολιτών “κόντρα στο ρεύμα” κοντά στους μετανάστες-απεργούς πείνας

Αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών “κόντρα στο ρεύμα” επισκέφτηκε σήμερα το κτήριο στην οδό Πατησίων για να παραδώσει τα χρήματα και τα φάρμακα που συγκέντρωσε στην διάρκεια της σύντομης εκστρατείας της, ως ένδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους μετανάστες απεργούς πείνας. Όπως είπαν η κατάσταση των απεργών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ανησυχητική, με πολλούς από αυτούς να παρουσιάζουν εμφανή σημάδια εξάντλησης και να μετακινούνται υποβασταζόμενοι.
Η Κίνηση Πολιτών επέδωσε και το ακόλουθο ψήφισμα, δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα τους.
Ψήφισμα συμπαράστασης στους μετανάστες απεργούς πείνας
Στις 25 Γενάρη 300 μετανάστες και μετανάστριες ή πρόσφυγες απ’ όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχοντας ως βασικό αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων.
Πρόκειται για μετανάστες ή πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τις φυσικές καταστροφές, τους πολέμους και τις δικτατορίες στους τόπους καταγωγής τους. Ζουν και εργάζονται στη χώρα μας προσδοκώντας μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αντ’ αυτού βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ρατσισμό και την άγρια εκμετάλλευση από τους εργοδότες και το ελληνικό κράτος.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών και προσφύγων και καλούμε σε έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αγώνα τους
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μετανάστες και ντόπιους να δώσουν το παρόν στην απεργία της Τετάρτης 23 Φλεβάρη.
Απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού πρέπει να αντιτάξουμε τον ανυποχώρητο αγώνα για να φύγει η Τρόικα και η κυβέρνηση, τον ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσει η καταστολή και η φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των 300 μεταναστών – απεργών πείνας