Ο Αλέν Κριβίν κοντά στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Επίσκεψη του Αλέν Κριβίν στους μετανάστες απεργούς πείνας

Τους μετανάστες απεργούς πείνας επισκέφθηκε το Σάββατο βράδυ ο Αλέν Κριβίν, ιστορικό στέλεχος της γαλλικής αριστεράς και πρώην ευρωβουλευτής, ιδρυτικό μέλος της LCR (Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα) και από το 2009 του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA).

«Ήρθα φέρνοντας μήνυμα αλληλεγγύης σε σχέση με μια κατάσταση που είναι κυριολεκτικά σκανδαλώδης και που δυστυχώς δεν τη βλέπουμε μόνο στην Ελλάδα, την έχουμε επίσης γνωρίσει και στη Γαλλία. Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις έχουν συναινέσει στην άρνηση της παραμικρής νομιμοποίησης των μεταναστών εργαζομένων, πράγμα που σημαίνει ότι αφού τους έχουν υπερεκμεταλλευτεί επί χρόνια, φτάνουν στο σημείο να θέλουν να τους πετάξουν έξω από τη χώρα. Νομίζω ότι απέναντι  σε αυτό χρειάζεται η πιο πλατιά και ενιαία κινητοποίηση στην κάθε χώρα και σε όλη την Ευρώπη για να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, για να νομιμοποιήσουμε τους άντρες και γυναίκες που επί χρόνια εργάστηκαν σκληρά στις κοινωνίες μας».

Τέλος ανέφερε ότι στη Γαλλία πριν δεκαπέντε ημέρες ένας αντίστοιχος μαζικός αγώνας χιλίων μεταναστών χωρίς χαρτιά κατάφερε να κερδίσει μετά από μεγάλη απεργία πείνας. Ο ίδιος επιστρέφοντας στο Παρίσι θα κινητοποιήσει την ενωτική επιτροπή συμπαράστασης που έχει συγκροτηθεί και στην οποία συμμετέχουν και οι Γάλλοι σοσιαλιστές ώστε να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας.