Αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας-ανακοινωση της καταληψης της πρυτανειας απθ

Μετά από έγκριση της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου προωθεί μήνυμα των Μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες-εργάτες απεργούς πείνας στους φοιτητές της πανεπιστημιακής κοινότητας:

Το Πρυτανικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της κατάληψης της Πρυτανείας από Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες-εργάτες απεργούς πείνας αποφάσισε να προωθήσει το ακόλουθο μήνυμα:

Ανακοίνωση από την κατάληψη της πρυτανείας
ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου συμπληρώνονται 36 ημέρες απεργίας πείνας 300 αγωνιστών μεταναστών. Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία μετά από λιποθυμικά επεισόδια, έχουν χάσει περίπου το 15% του σωματικού τους βάρους ενώ έρχονται αντιμέτωποι με ανεπανόρθωτες βλάβες. Το αίτημά τους για νομιμοποίηση και ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των μεταναστών είναι δίκαιο, πηγάζει από τους ίδιους τους μετανάστες οι οποίοι αρχίζουν να αποκτούνε τη δικιά τους φωνή χωρίς διαμεσολαβητές, και σίγουρα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας όλων όσων ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο.
Οι μόνοι που πραγματικά έχουν να χάσουν από την νομιμοποίηση των μεταναστών στην Ελλάδα είναι τα αφεντικά? οι βιομήχανοι, οι εργολάβοι, οι γαιοκτήμονες, οι εφοπλιστές… όλοι αυτοί που με τη αμέριστη συνδρομή των επαγγελματιών πολιτικών κάθε απόχρωσης καταλήστεψαν την κοινωνία, καταστρέφουν τον φυσικό και κοινωνικό πλούτο, και τώρα ξεπουλάνε την καμένη γη. Όλοι αυτοί είχαν και συνεχίζουν να έχουν συμφέρον να κρατάνε σε καθεστώς παρανομίας κομμάτια της κοινωνίας και ειδικά τους μετανάστες, που αποτελούν τον εύκολο στόχο, για να έχουν ένα μόνιμα εξευτελιστικά φτηνό εργατικό δυναμικό. Δημιούργησαν μια νέα κοινωνική τάξη σκλάβων και μέσω αυτής μας οδηγούν όλους από το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς σε αυτό της σκέτης σκλαβιάς. Ο κόσμος της εργασίας έχει όλα τα δίκια του κόσμου να απαιτεί τη νομιμοποίηση όλων των κομματιών του, συμπεριλαμβανομένου και των μεταναστών, ενώ ο κόσμος των αφεντικών δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τη νομιμοποίηση αυτών που χωρίς κόστος παράγει κέρδος π ρος όφελός τους…
Ερχόμαστε τώρα στο ΠΑΣΟΚ, αυτό το συνονθύλευμα επαγγελματιών πολιτικών οι οποίοι έχουν αποδειχτεί οι πιο πιστοί πολιτικοί υπηρέτες των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Απέναντι στο μεγαλείο του αγώνα και το εύρος και βάθος της αλληλεγγύης σε αυτόν η κυβέρνηση δολοφόνων του ΠΑΣΟΚ αντιτάσσει από την αρχή μόνο τη βαρβαρότητα.
* Βασάνισαν τους μετανάστες κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας απεργίας πείνας με τις χωρίς νόημα διαπραγματεύσεις και ψευδείς υποσχέσεις έτσι ώστε να εκκενώσουν τις άδειες αίθουσες του κτιρίου της Νομικής Σχολής.
>
> * Τους οδήγησαν στις άθλιες συνθήκες του κτιρίου Υπατία στην Αθήνα μέσα στην υγρασία και στους στενούς διαδρόμους της αυλής του.
* Ποινικοποίησαν την αλληλεγγύη και έστειλαν 8 ανθρώπους στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι βοήθησαν στον αγώνα των απεργών πείνας και πλέον απειλούν με ποινικές διώξεις τους ίδιους τους μετανάστες-απεργούς.
* Με πρωτοστάτη τον υπουργό υγείας Λοβέρδο, ξεκίνησαν μια παραπλανητική καμπάνια για να πείσουν την κοινωνία ότι οι απεργοί συνιστούν απειλή για την δημόσια υγεία

Και αφού όλες αυτές οι προσπάθειες να σπάσουν την απεργία απέτυχαν
εντελώς , η κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ψευδώς πως δεσμεύεται από ευρωπαϊκούς κανονισμούς που δεν επιτρέπουν τις μαζικές νομιμοποιήσεις (παρότι 2 τέτοιες διαδικασίες έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 2 χρόνια στην Ιταλία και το Βέλγιο), να συντηρεί το φόβο των «ορδών» νέων μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική που θα συρρεύσουν λόγω των ραγδαίων κοινωνικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε χώρες όπως η Λιβύη, η Τυνησία, η Αίγυπτος κ.α. και να δηλώνει πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα σαφή και συγκεκριμένα πλέον αιτήματα των απεργών πείνας

Η μεταμφιεσμένη χούντα που καταστέλλει και συκοφαντεί τα κοινωνικά κινήματα, τους εργατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, που σηκώνει τείχη στα σύνορα και επωάζει το αυγό του φασισμού στις γειτονιές των πόλεων, η δωσίλογη κυβέρνηση που δε διστάζει να ισοπεδώσει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, που ξεπουλά ό,τι δημόσιο έχει απομείνει, αποφασίζει με αυτή της τη στάση, με την άρνησή της να συναντήσει τους απεργούς, να ακούσει, να κατανοήσει και να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, που συμπυκνώνονται στο αυτονόητο δικαίωμα της αξιοπρεπούς ύπαρξης, επιλέγει ουσιαστικά σε αυτή την ιστορία το ρόλο του δολοφόνου.

Όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καμιά άλλη πολιτική πρακτική από το να ζητάνε συνέχεια βοήθεια για να διατηρούν την εξουσία τους και να διασώζουν συνέχεια τα προνόμια μιας μικρής κλίκας αφεντικών, οι οποίοι αποτελούν την εξουσία στην Ελλάδα.

Οι μετανάστες από την άλλη έχουν μοναδικό όπλο τους την υγεία και την ζωή τους, παλεύουν με το κορμί τους και μόνο. Είναι αποφασισμένοι να φτάσουν ως το τέλος. Όπως λένε οι ίδιοι: «ή θα πάρουμε άδειες παραμονής, ή θα πεθάνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς πεθαίνουμε κάθε μέρα».
>
> Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των 300 απεργών πείνας που γίνεται για λογαριασμό όλων μας. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να σπάσουμε το τείχος της ένοχης σιωπής που ορθώνεται μπροστά μας και να αντισταθούμε στην θανατική καταδίκη των απεργών πείνας που προωθείται από το κράτος και την κυβέρνηση. Γιατί η ίδια η αγωνιστική στάση των 300 απεργών πείνας είναι αυτή που μας καλεί να σταθούμε δίπλα τους και να απαιτήσουμε μαζί τους το αίτημα για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 3/3
ΩΡΑ 18:00
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας στην Θεσσαλονίκη
allilmap.wordpress.com