ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥς 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς-ΕΡΓΑΤΕς ΑΠΕΡΓΟΥς ΠΕΙΝΑς από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

‘Η ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ‘Η ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Οι 50 μετανάστες που στεγάζονται στο Εργατικό  Κέντρο Θεσσαλονίκης και οι 250 στο Αθήνα συνεχίζουν για 37η ημέρα την απεργία πείνας. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σε πολύ άσχημη. Πάνω από 65 από αυτούς νοσηλεύονται και τα λιποθυμικά σοκ μέρα με την μέρα πολλαπλασιάζονται. Μέχρι τώρα συντηρούνταν μόνο με νερό και ζάχαρη. Από τη Δευτέρα όμως, κάποιοι σταμάτησαν να δέχονται ζάχαρη ενώ μερικοί προχώρησαν σε απεργία δίψας. Σύμφωνα με τους γιατρούς oι ζωές τους κινδυνεύουν καθημερινά από ανεπανόρθωτες βλάβες και θάνατο.

Οι μετανάστες με τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να κερδίσουν την νομιμοποίησή τους, να αποτρέψουν τον αποκλεισμό τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την υπερεκμετάλλευση, την εξαθλίωση, το συνεχές κυνηγητό από την αστυνομία, τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Ελληνική κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στο αίτημά τους να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να νομιμοποιηθούν. Αρνείται να τους δώσει ένα χαρτί που θα αναγράφει το όνομά τους. Ένα χαρτί με το οποίο θα αποκτήσουν υπόσταση, ένα χαρτί που θα τους επιτρέπει  να ζουν με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση με την στάση αυτή, προσπαθεί να στείλει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε καμία πίεση. Ο αγώνας των μεταναστών για μια αξιοπρεπή ζωή είναι αγώνας όλων μας. Η νίκη των μεταναστών θα είναι νίκη όλων μας. Μια νίκη απέναντι στα ανθρωπόμορφα τέρατα που μας καταδικάζουν με τις επιλογές τους στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Το Σωματείο καλεί όλα τα μέλη του στην διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 στη Θεσσαλονίκη στο Αγ. Βενιζέλου στις 6.00 μ.μ.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση που μας στέλνουν οι μετανάστες.

Υ.Γ. καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής των μεταναστών στο κτήριο υπάρχουν ομάδες που περιφρουρούν το χώρο και φροντίζουν τους μετανάστες. Λόγω της κατάστασης οι ανάγκες είναι αυξημένες Για όποια δυνατότητα βοήθειας υπάρχει  επικοινωνήσετε με το σωματείο.

Website: http://seae.terapad.com

e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr