κείμενο αλληλεγγύης από ΟΚΔΕ – ΝΙΚΗ ΣΤΟΥς 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς-ΕΡΓΑΤΕς

ΚΑΤΩ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, Πέμπτη 3 Μάρτη 6μμ Άγ. Βενιζέλου
Οι 300 συνάδελφοί μας μετανάστες εργάτες, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από την Τρίτη 25 Γενάρη και αντιμετωπίζουν πλέον καθημερινά ενδεχόμενο θάνατο (οι 250 βρίσκονται στο κτήριο Υπατία στην Αθήνα και οι άλλοι 50 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης). Τα αιτήματά τους είναι η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στην χώρα μας χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα.
Οι συνάδελφοί μας μετανάστες εργάτες παρακινημένοι από το μεγάλο μαχητικό και αγωνιστικό απεργιακό κίνημα του 2010 που συγκλόνισε την χώρα μας και από τις Λαϊκές Επαναστάσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και τις ηρωικές εξεγέρσεις συνολικά του αράβικου κόσμου, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την ζωή τους για να κερδίσουν την νομιμοποίησή τους, να αποτρέψουν τον αποκλεισμό τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την υπερεκμετάλλευση, την εξαθλίωση και την ανεργία, και από την άλλη μεριά το συνεχές κυνηγητό της αστυνομίας, τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς στα αστυνομικά τμήματα, τα πογκρόμ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κ.α.
Η δοσίλογη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη, οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών, οι πρυτάνεις και όλος ο «αξιοσέβαστος» συρφετός που έχουν παραδώσει την χώρα μας και εμάς τους ίδιους βορά στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες, όλοι αυτοί που προσκυνούν τους ξένους τραπεζίτες, όλοι αυτοί που μας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εξαθλίωση, όλοι αυτοί που μας επιβάλλουν την μία μείωση μισθών μετά την άλλη, την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων και την δουλοποίησή μας, όλοι αυτοί που μας επιβάλλουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες, στα διόδια και στα νοσοκομεία κ.α., έχουνε λυσσάξει με τον ηρωισμό των συναδέλφων μας μεταναστών εργατών, φοβούνται ότι μία νίκη τους θα τους ισοπεδώσει, θα ξεσηκώσει τους καταπιεσμένους μετανάστες, θα αυξήσει την μαχητικότητα και αγωνιστικότητα όλων μας, θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή μας, θα δείξει ότι είμαστε ικανοί να τους συντρίψουμε και αυτούς και τα μνημόνιά τους. Και ακόμη περισσότερο μία νίκη των απεργών πείνας θα οδηγήσει και στον ξεσηκωμό των μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αυτός ο τεράστιος φόβος τους τούς έκανε να τσιρίζουν όλοι μέρα στα κανάλια, να χύνουν τόνους δηλητήριο και να βρίζουν τους ηρωικούς μετανάστες. Μετά οι ίδιοι «αδέκαστοι» δημοσιογράφοι σκέπασαν με ένα σιδερένιο πέπλο σιωπής τον ηρωικό αγώνα των συναδέλφων μας μεταναστών και δεν αναφέρανε λέξη για την απεργία πείνας. Την γραμμή την δίνει η απάνθρωπη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προτιμά τον θάνατο των μεταναστών παρά να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
Οι επιχειρηματίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση έχουν ένα ολοκληρωμένο και συνειδητό σχέδιο να αναπτύξουν τον ρατσισμό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ξεχάσουμε την βαθύτατη κρίση του συστήματός τους, και έτσι να μας διαιρέσουν σε ντόπιους και μετανάστες εργάτες ώστε να περάσουν την βάρβαρη πολιτική τους. Γι’ αυτό προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο όλων των δεινών μας στους μετανάστες. Γι’ αυτό κατηγορούν τους συναδέλφους μας μετανάστες εργάτες ότι φταίνε για την ανεργία λες και είναι οι μετανάστες οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων, λες και είναι οι μετανάστες που κάνουν μαζικές απολύσεις ή που κλείνουν τις επιχειρήσεις. Κατηγορούν τους μετανάστες για τις κλοπές και την αύξηση της εγκληματικότητας, για την υπέρμετρη επιβάρυνση της παιδείας και της υγείας ενώ είναι αυτοί που γδέρνουν το κράτος με τις μίζες των δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτοί που κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια με φοροαπαλλαγές, με κρατικές ενισχύσεις, με κρατικές προμήθειες και έργα, ενώ είναι αυτοί που μπαίνουν νόμιμα στο σπίτι του κάθε συνταξιούχου και του κλέβουν τα φάρμακα και την σύνταξη, ενώ είναι αυτοί που κλείνουν σχολεία και σχολές, ενώ είναι αυτοί που με το μνημόνιο θα μας ληστεύουν για τα επόμενα 20 χρόνια ενώ είναι αυτοί που πετάν την νεολαία από τα σχολεία και καταργούν την δωρεάν υγεία.
Η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί με υποσχέσεις και ημίμετρα και από την άλλη με την απειλή των ΜΑΤ και Δικαστηρίων, να σβήσει την Απεργία. Δεν υπολόγισε ότι οι απεργοί πείνας είναι αποφασισμένοι. Το ίδιο αποφασιστικά να σταθούμε όλοι στο πλευρό τους. Να υπερασπίσουμε τις ζωές τους, να βοηθήσουμε στη νίκη τους. Η νίκη θα είναι για όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια στην επίθεση ΠΑΣΟΚ-Τρόικας-Καπιταλιστών που επιχειρούν να μας κάνουν όλους δούλους.
― Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
― Κάτω η κυβέρνηση του μνημονίου της φτώχειας, της ανεργίας και της αστυνομοκρατίας
― Κατάργηση των σχεδίων για τείχος στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης.
― Να σταματήσουν άμεσα οι απελάσεις και φυλακίσεις
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

http://www.okde.gr