Ψήφισμα αλληλεγγύης από Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Λάρισα, 3/3/2011

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας υιοθέτησε χθες 2/3/2011 – με τροποποιήσεις – κατά πλειοψηφία ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες απεργούς πείνας, το οποίο κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ», Κ. Πουλάκης.

Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος, όπως υιοθετήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει ως εξής :

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εδώ και 36 μέρες, 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας.

Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας, που είναι χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για το αυτονόητο δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, προχωρώντας στη νομιμοποίησή τους και σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα.»