Ανακοίνωση Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.) – Πρόταση για ψήφισμα ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ 8-3-11

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
Σήμερα το πρωί Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύονται εδώ και μέρες μετανάστες απεργοί πείνας, τους πρότεινε την παροχή ενός «αμυλούχου ισοδύναμου της ζάχαρης», την οποία λαμβάνουν ήδη οι νοσηλευόμενοι σε ελάχιστη ποσότητα.
Οι απεργοί, θεωρώντας ότι πρόκειται περί αναγκαίας θεραπευτικής παρέμβασης, συναίνεσαν αρχικά. Όταν στη συνέχεια οι απεργοί πείνας διαπίστωσαν ότι το «ισοδύναμο της ζάχαρης» ήταν σούπα ζυμαρικών και ζελέ. Οι απεργοί, χωρίς καμιά παρέμβαση των αλληλέγγυων, αντέδρασαν άμεσα και αρνήθηκαν τη λήψη τροφής, όπως έχουν άλλωστε δικαίωμα εφόσον δεν έχουν αποφασίσει τον τερματισμό της απεργίας.
Παρά το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη από τους ίδιους τους μετανάστες, ο Συντονιστής Διευθυντής, επιδεικνύοντας περίσσεια ζήλου κάλεσε την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθούν τα δύο μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε βάρδια φροντίδας και περιφρούρησης των απεργών και να οδηγηθούν στο τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της ΓΑΔΑ! Ο εν λόγω Διευθυντής θα μπορούσε απλώς να ρωτήσει τους ίδιους τους απεργούς πείνας τί ήθελαν, γεγονός που όμως δεν έκανε. Γιατί αν το είχε κάνει, θα του έλεγαν αυτό που δήλωσαν και εγγράφως μετά το συμβάν διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς που θέλουν τους απεργούς πείνας άβουλα φερέφωνα και τον αγώνα τους ψεύτικο. Ότι δηλαδή και σε αυτήν την περίπτωση, η απόφαση να μην σιτιστούν είναι αποκλειστικά δική τους .
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών για τους δύο εθελοντές που αντιμετωπίζουν αυτόφωρη δίωξη και βαριές κατηγορίες για «επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «παράνομη βία»
Καλούμε τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να σεβαστούν τα δικαιώματα των απεργών πείνας και να τηρήσουν τις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους γιατρούς για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί η αδιαλλαξία της και να μην επιδεινώνει τις, έτσι και αλλιώς, πολλαπλές δυσκολίες του ιατρικού έργου.