από ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΕΛΜΕ (Ζακύνθου)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ  ΠΕΙΝΑΣ.

ΟΧΙ στην κατασυκοφάντηση  των Αλληλέγγυων και τών γιατρών που συμπαραστέκονται στους απεργούς πείνας.

H ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΕΛΜΕ (Ζακύνθου) εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου 2011.
Οι μετανάστες απεργοί πείνας, που οι πόλεμοι, η φτώχεια και η πείνα έδιωξαν από τις πατρίδες τους, βρίσκονται στην αναξιοπρέπεια και το σκοτάδι της παρανομίας, ενώ οι εργοδότες ωφελούνται από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας τους. Τώρα σε περίοδο κρίσης είναι, όχι μόνο οι πρώτοι που απειλούνται, αλλά και αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται εύκολα ως οι φταίχτες για την κρίση.
Μας θυμίζουν απλά αυτό που όλοι οι «σωτήρες» μας θέλουν να ξεχάσουμε: το ποιοι φταίνε, το πώς φτάσαμε ως εδώ, και να δούμε το «τι κάνουμε τώρα;». Τώρα που αυτοί οι άνθρωποι είναι ξαπλωμένοι στα πόδια μας, τώρα που θυσιάζουν την υγεία τους ως ύστατο όπλο του αγώνα τους για ζωή. Τώρα που αργοπεθαίνουν μπρος στα μάτια μας. Τώρα είναι πια ανάγκη να κάνουμε ό,τι δεν έχουμε κάνει από καιρό, για μας πρώτα.
Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών για να απαλλαγούν οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους για την κρίση πρέπει να αντιστραφεί σε μία συνείδηση του κοινού προβλήματος όλων. Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους και εξευτελίζει τη ζωή των ανθρώπων γενικότερα.
Είναι ένας αγώνας κοινός ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την αδικία.
1.
Ζητάμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών/τριών που ζουν και εργάζονται χρόνια τώρα στη χώρα μας.
2.
Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/ες.
3.
Όχι στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
4.
Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.
5.
Όχι στη δικαστική δίωξη του Πρύτανη και των οκτώ συμπαραστατών των απεργών πείνας, που κατηγορούνται για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «διακεκριμένες φθορές» για την υπόθεση της κατάληψης της Νομικής.
6.   Οι θλιβερές δηλωσεις του κ.Πεταλωτή με τις οποίες κατηγόρησε ευθέως γιατρούς κι αλληλέγγυους ότι ευθύνονται για την απεργία πείνας των μεταναστών επειδή… εμποδίζουν τους απεργούς πείνας να φάνε και ότι εμπόδισαν τους γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους απεργούς  ,αποτελούν σαφές μήνυμα  ότι κυβερνητικοί ιθύνοντες “προλειαίνουν” πολιτικά το έδαφος για να συμβεί το αδιανόητο. Μια ματιά στο παρελθόν (Μάργκαρετ Θάτσερ) είναι ενδεικτική:

“Αλλά η λύση δεν βρίσκεται στα χέρια μας. Βρίσκεται στους ίδιους τους απεργούς πείνας, τις οικογένειες και τους συμβούλους τους. Πιο άμεσα, βρίσκεται στα χέρια των ηγετών του Προσωρινού IRA, οι οποίοι πήραν την εν ψυχρώ απόφαση ότι οι άτυχοι άνθρωποι που λιμοκτονούν τώρα στη φυλακή, θα είναι πιο χρήσιμοι γι’ αυτούς νεκροί παρά ζωντανοί. Αυτή μού φαίνεται ότι είναι η πλέον ανήθικη και ανελαστική απόφαση που θα μπορούσε να πάρει κανείς”.

Μάργκαρετ Θάτσερ, 15 Μάη 1981

7. Οσο για τις δηλώσεις του κ.Πάγκαλου με τις οποίες ισχυρίζεται οτι οι απεργοί ειναι κατευθυνόμενοι ,το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι οτι αυτοί που παίζουν κορώνα -γράμματα τη ζωή τους,δεν είναι εκμεταλεύσιμοι ανήλικοι.Είναι προφανώς ρατσιστική η “άποψη” που θεωρεί τους Απεργούς πείνας ως ανθρώπους μειωμένης νοημοσύνης.

ΟΧΙ στις δικαστικές διώξεις των 8 συμπαραστατών (για την κατάληψη της Νομικής)