ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ, ΝΥΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑς

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ, ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ….

Πόλεμοι, αυταρχικά καθεστώτα, διεθνής εκστρατεία καταπολέμησης της τρομοκρατίας, διεθνείς ανταγωνισμοί για την κυριαρχία πάνω στους φυσικούς πόρους, ένας κόσμος σκληρός, ανταγωνιστικός , καπιταλιστικά εκμεταλλευτικός επέτρεψε, ανέχθηκε, συνέβαλε και πολλές φορές επέβαλλε την δημιουργία και την συντήρηση στυγνών, κοινωνικά ανάλγητων, σκληρών καθεστώτων. Πόλεμοι, “ειρηνικοί και απελευθερωτικοί” βομβαρδισμοί, εμφύλιες και διεθνείς διαμάχες, συρράξεις , πολιτικοί διωγμοί, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, πολιτική εκδίωξη, περιβαλλοντικές μεταλλάξεις, ξηρασίες, πλημμύρες, ακραία φυσικά φαινόμενα μετέτρεψαν σε κόλαση ένα μεγάλο κομμάτι του πλανήτη μας.
Άνθρωποι σκυθρωποί, απελπισμένοι, κατατρεγμένοι από χούντες, πολιτικές διώξεις, «ανθρωπιστικές» βόμβές, άνεργοι, πεινασμένοι, αφυδατωμένοι, τρομαγμένοι, φοβισμένοι, κατατρεγμένοι αγωνιούν να ζήσουν, να επιβιώσουν να ικανοποιήσουν το βασικό ένστικτο κάθε έμβιας ανθρώπινης ύπαρξης που είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης . Για να το επιτύχουν πολλές φορές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, γονείς , παιδία, γυναίκες, φίλους, γνωστούς, συγγενείς και να διαβούν το μακρύ και άγνωστο μονοπάτι της ξενιτιάς, της προσφυγιάς, να ταξιδέψουν στο άγνωστο, σε άλλη χώρα ή και πολλές φορές σε άλλη ήπειρο με πανάκριβα, ακριβοπληρωμένα εισιτήρια για να εξασφαλίσουν μία θέση στα σαπιοκάραβα των παράνομων λαθρεφοπλιστών, λαθρεμπόρων της ελπίδας. Μεμονωμένοι, είτε δύο δύο, είτε καραβάνια ολόκληρα περνούν μέσα από σύνορα, από νάρκες, από σύρματα, από φουρτουνιασμένες θάλασσες, πελάγη και ωκεανούς. Και παρόλα αυτά η κυβέρνηση τους ετοιμάζει το τοίχος τους αίσχους στον Έβρο οδηγώντας αυτούς τους ανθρώπους να θαλασσοπνίγονται στα νερά του Αιγαίου.
Πολλοί τέτοιοι άνθρωποι καταλήγουν στην Ελλάδα, εργαστήκαν για χρόνια, σε συνθήκες μαύρης εργασίας, σαν σύγχρονοι σκλάβοι, σαν δούλοι, χωρίς δικαιώματα χωρίς ασφάλιση, χωρίς κοινωνική περίθαλψη, μακριά από «την εκκλησία του δήμου» και τα κέντρα των αποφάσεων που αποφάσιζαν για αυτούς χωρίς αυτούς, χωρίς την ιδιότητα του πολίτη με δικαιώματα αλλά μόνο με υποχρεώσεις,  άλλοι φοβισμένοι, άλλοι ξυλοδαρμένοι από αστυνομίες και αφεντικά, άλλοι κατακρεουργημένοι. Απομονωμένοι και κυνηγημένοι αγωνιστήκαν να νομιμοποιηθούν, να θεωρούνται άνθρωποι , πολίτες, συμπολίτες μας, μα πάνω από όλα ισότιμοι συνάνθρωποι μας, να έχουν δικαιώματα, να αποκτήσουν την αξιοπρέπεια τους όχι απλώς για να επιβιώσουν αλλά για να ζήσουν μία ανθρώπινη ζωή. Κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται χρόνια στην πατρίδα μας τα ψηλοκατάφεραν  τα προηγούμενα χρόνια , κάποιοι πάλι όχι, όμως τώρα είτε  πολλοί δεν βρίσκουν μεροκάματα, είτε δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν συμπληρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να διατηρήσουν ή να πρωτοαποκτήσουν την άδεια παραμονής. Ο νόμος στυγνός, απάνθρωπος, κυνικός, αδιάλλακτος και ανελαστικός  δεν επιτρέπει νομιμοποιήσεις , δεν παραχωρεί δικαιώματα και άδειες παραμονής σε ανθρώπινες υπάρξεις που αγωνίζονται δια τον άρτο τον επιούσιο εάν δεν συμπληρώσουν κατ΄ έτος το ελάχιστα ένσημα .Όσο ελαστικοποιημένες είναι οι εργασιακές συνθήκες των συνανθρώπων μας αυτών, άλλα τόσο  ανελαστικός είναι ο νόμος που διέπει το καθεστώς, τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις νομιμοποιήσεως τους.
Αγωνίζονται λοιπόν για να νομιμοποιηθούν αργοπεθαίνοντας κάνοντας καταλήψεις σε δημόσιους χώρους , απεργίες πείνας, δεν το βάζουν κάτω. Πολλοί από αυτούς λόγω της εξαιρετικά έντονης επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας τους μετά από περίπου 43 ημέρες απεργίες πείνας έχουν προσκομισθεί στα νοσοκομεία που εργαζόμαστε, με υψηλή φρόνηση και ψηλά το κεφάλι.  Έχουν περάσει πολλά άλλα καταλαβαίνουν ότι για να ζήσουν δεν πρέπει να ξαναγυρίσουν στην γη της κολάσεως την οποία και εγκατέλειψαν και ζητούν νομιμοποίηση, άδεια παραμονής δικαίωμα στο όνειρο, χωρίς βίαιη επιστροφή και επαναπροώθηση στα πάτρια εδάφη του κατατρεγμού, των απολυταρχικών καθεστώτων, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αντιτρομοκρατικών εκστρατειών και των χτυπημένων από την κλιματική αλλαγή πλυμμηρισμένων ή ανύνδρων   άγονων μη καλλιεργήσιμων  εδαφών.

ΖΗΤΑΜΕ :

·        Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων τώρα.
·        Παραχώρηση σε αυτούς κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.
·        Αλληλεγγύη και συμπαράσταση αξίζει σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που αγωνίζεται σκληρά διακινδυνεύοντας την ίδια την ζωή του.
·        Αναγνώριση και σεβασμό της πολιτισμικής τους ετερότητας στα πλαίσια μίας πολιτικής ομαλούς συσσωμάτωσης τους στο κοινωνικό σύνολο με ανοχή, αποδοχή και ανεκτικότητα στην ιδιαίτερη πολιτισμική τους ταυτότητα .
·        Κάτω οι χούντες ,οι δικτατορίες, οι μοναρχίες και τα ολιγαρχικά καθεστώτα που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, σε όλο τον κόσμο όπως αυτά είναι αναγνωρισμένα στην παγκόσμια οικουμενική διακήρυξη των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
·        Αλληλεγγύη στον αραβικό κόσμο, που εξεγείρεται για να αλλάξουν οι συνθήκες διαβιώσεως  σε διάφορες χώρες που βασιλεύει η μοναρχία και ολιγαρχικά καθεστώτα, ώστε να μειωθεί η ανάγκη για ξενιτεμό
·        Να φύγουν τώρα στρατεύματα κατοχής από Αφγανιστάν και Ιράκ και όπου αλλού στην γη υπάρχουν και δημιουργούν συνθήκες πολέμου και κατοχής οδηγώντας σε μαζική μετανάστευση ιθαγενών πληθυσμών, όχι στην νεοαποικιοκρατία.
·        Υπογραφή παγκόσμιας σύμβασης για την αποτελεσματική προστασία του κλίματος από την ανεξέλεγκτη οικονομική δραστηριότητα
·        Καμία δίωξη σε αλληλέγγυους, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές απεργούς.
·        Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων και την 5μελή της ΕΙΝΑΠ να βγάλουν ανακοίνωση συμπαράστασης.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, λαθραίοι είναι μόνο οι έμποροι ανθρώπινων ονείρων και ψυχών, όλα το έμβια όντα μεταναστεύουν για να επιβιώσουν σε πιο φιλικά περιβάλλοντα όπως τα πτηνά που ταξιδεύουν από τον βορρά στο νότο τον χειμώνα για να επιβιώσουν. Τα ντόπια πτηνά ποτέ δεν έκριναν ως λαθραία τα μεταναστευτικά.
ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΒΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ, ΝΥΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΓΙΑΣ ΟΛΓΑΣ