ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Θέμα: απεργία των 300 μεταναστών εργατών

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, που διεκδικούν νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα.

Θεωρούμε απαράδεκτη ακόμα και την παραμικρή σκέψη για βίαιη εκκένωση του κτιρίου της Νομικής – όπου δεν παρακωλύεται καμιά εκπαιδευτική διαδικασία.

Η απεργία πείνας των 300 είναι αποτέλεσμα των εδω και χρόνια χρεοκοπημένων κυβερνητικών πολιτικών που αρνούνται στους  μετανάστες και τους πρόσφυγες εργαζόμενους τα στοιχειώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα (ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά, κ.λ.π).

Η ποινικοποίηση του αγώνα των 300 δεν προστατεύει εμας ή την ελληνική κοινωνία.

Αλλά τα εγκληματικά κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων. Τους εργοδότες που ρίχνουν τα μεροκάματα και κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Και τις μεγάλες δυνάμεις που έχουν στρατούς κατοχής, καταληστεύουν τον λεγόμενο 3ο κόσμο ή στηρίζουν δικτάτορες όπως ο Μπεν Άλι στην Τυνησία.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε μαζικό φορέα να στηρίξει την απεργία πείνας και να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινούς αγώνες Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων για ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Δεν αποδεχόμαστε την διαίρεση των εργαζομένων σε νόμιμους και παράνομους, ντόπιους και ξένους, παλιούς και νέους, δημόσιους και ιδιωτικούς που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των υπερασπιστών τους.

Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας

Καρασαρλίδου Θεοδώρα              Ερασμία Παπαδοπούλου