Ψήφισμα του Σεττεα για την απεργία πείνας των 300 εργατών μεταναστών

Το ΣΕΤΤΕΑ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των 300 εργατών μεταναστών απεργών πείνας (από 25/1) που παλεύουν για νομιμοποίηση και για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες, όπως και σε όλους τους αγώνες των μεταναστών για δικαιώματα και αξιοπρέπεια, όπως τους  Αφγανούς πρόσφυγες που βρίσκονται σε απεργία πείνας και με ράψιμο στόματος εδώ και πάνω από 35 μέρες πλέον στα Προπύλαια διεκδικώντας πολιτικό άσυλο και τους  Ιρανούς  και Παλαιστίνιους πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ κι ένα μήνα στο Πολυτεχνείο με αντίστοιχες διεκδικήσεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι γιατί μέσα από τον αγώνα τους παίρνουμε το παράδειγμα και όλη την ουσία των λέξεων ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ – ΘΕΛΗΣΗ.

Καταδικάζουμε το άθλιο κλίμα τρομοκρατίας,  ρατσισμού και ξενοφοβίας που διαμορφώνουν από κοινού ΜΜΕ, κόμματα, κυβερνητικά στελέχη και τα ζόμπι της ακροδεξιάς ενάντια στους αγώνες αυτούς και στους μετανάστες συνολικά. Καταδικάζουμε τη συντονισμένη επιχείρηση κατάλυσης (και την προσπάθεια συνολικής κατάργησης) του πανεπιστημιακού ασύλου, με πρόσχημα την αρχική παρουσία των μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική, καθώς και τις προσπάθειες ποινικοποίησης της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό! Να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των αλληλέγγυων με τη γελοία κατηγορία της «διακίνησης και προώθησης μεταναστών»! Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.
Το καθεστώς παρανομίας είναι μια επιλογή του κράτους και των εργοδοτών ώστε οι μετανάστες να είναι φτηνό εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση έτσι ώστε να χτυπιούνται τα δικαιώματα και των ντόπιων εργαζόμενων.

Ο αγώνας που δίνουν οι 300 απεργοί πείνας είναι αγώνας όλων μας.

Η επίθεση στους μετανάστες είναι επίθεση σε όλους μας.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ 7, ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΗΛ – ΦΑΞ 2110113757

e-mail:mailtosettea@yahoo.gr

www.settea.blogspot.com