αλληλεγγύη από Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Αθήνα, 10-2-2011

Το Σωματείο εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου 2011 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ζητούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Διεκδικούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Διεκδικούν δηλαδή ό,τι και οι έλληνες εργαζόμενοι, ό,τι όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Δυστυχώς, οι πόλεμοι, η φτώχια και η πείνα τους έδιωξε από τις πατρίδες τους. Για πολλά χρόνια αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας τους, (π.χ. έργα Ολυμπιακών Αγώνων) και τώρα σε περίοδο κρίσης είναι όχι μόνο οι πρώτοι που απειλούνται αλλά και αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι φταίχτες για την κρίση.

Η προπαγάνδα ότι οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές, ότι είναι οι μόνοι που εγκληματούν, πρέπει να απαντηθεί από όλους εμάς, που παρακολουθούμε για χρόνια μια σειρά «διακεκριμένων» να κατηγορούνται για μίζες, για καταλήστευση των ταμείων των εργαζομένων, για ξεχαρβάλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, για ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές κ.ο.κ. χωρίς ποτέ να έχουν τιμωρηθεί ή λογοδοτήσει. Οι ίδιοι μάλιστα που κατηγορούν τους παράνομους μετανάστες με νόμους καταργούν όσα για πολλές δεκαετίες θεωρούνταν αδιαπραγμάτευτα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα, όπως μείωση μισθών, συλλογικών συμβάσεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, απελευθέρωση απολύσεων. Η κυβέρνηση με τη βοήθεια του ΔΝΤ, της Ε.Ε. των συγγενών κομμάτων της δήθεν αντιπολίτευσης αλλά και την αμέριστη υποστήριξη των επιχειρηματικών κύκλων νομιμοποίησαν τα παράνομα αψηφώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Οι παραπάνω βουλιάζουν τη χώρα σε αιώνιο χρέος, όπως έχουν κάνει σε μια σειρά χώρες που τους «βοήθησαν» με δάνεια που ήταν αδύνατο λόγω των υπέρογκων τόκων να αποπληρωθούν, με μόνη συνέπεια τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μεταναστών όπως όλων των εργαζομένων, γιατί ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι κοινός απέναντι σε αυτούς που πράγματι μας εκμεταλλεύονται προς όφελος των λίγων και εκλεκτών του πλανήτη.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.