Ψήφισμα της ΓΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου – Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες που από τις 25 Γενάρη βρίσκονται σε απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Η κινητοποίησή τους αυτή είναι το ύστατο όπλο τους για να κερδίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα.

Δεκαετίες τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς ομηρίας και αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα του συστήματος. Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητεί εξιλαστήρια θύματα για την κρίση στης γης τους κολασμένους. Διωγμένοι απ’ τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες στις χώρες τους, συναντούν τη ρατσιστική πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, την εργοδοτική τρομοκρατία του ελληνικού κεφαλαίου, μεγάλου και μικρού, τα πογκρόμ των φασιστών της Χρυσής Αυγής στις αστικές γειτονιές και εσχάτως ένα νέο «τείχος του αίσχους» στον Έβρο.

Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών χρησιμοποιείται σήμερα για να δικαιολογηθούν οι τραγικές συνέπειες μιας αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής και να αποπροσανατολιστεί η οργή της νεολαίας και των εργαζομένων. Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα εργατικού και λαϊκού κινήματος για την ανατροπή του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία συνοδεύεται από την πιο στυγνή ρατσιστική ρητορεία. Η ενότητα της πάλης Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών εργατών, η αλληλεγγύη και η έμπρακτη υποστήριξη του αγώνα τους, είναι ο μόνος δρόμος για τη νικηφόρα έκβαση της μάχης.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος.

  • Πλήρης νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
  • Ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.
  • Όχι στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
  • Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.