συλλόγος εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημ. Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, δηλώνει την αλληλεγγύη του και συμπαραστέκεται στον αγώνα των μεταναστών.

Οι 300 μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από χρόνια δουλειάς στη χώρα, διεκδικούν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και τους στερεί ο καπιταλισμός :Το δικαίωμα να ζουν και να κυκλοφορούν ελεύθερα. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλιση, στη ζωή. Και επειδή το πανεπιστημιακό άσυλο ανήκει σε όλο το λαό, τμήμα του οποίου είναι και οι μετανάστες, έχουν κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιούν ιδιαίτερα σήμερα που η κυβέρνηση -δια στόματος Παπουτσή- εξαγγέλλει μαζικές απελάσεις μεταναστών.

Mε όλο και πιο επιταχυνόμενους ρυθμούς προσπαθούν να πετύχουν την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου. Το Άσυλο από τη σκοπιά του κινήματος ποτέ δεν ήταν μόνο ακαδημαϊκό, ήταν όπλο του φοιτητικού κινήματος και όλου του λαού για να παλεύει και να προστατεύεται ενάντια στα σύστημα και τους μηχανισμούς του. Το Άσυλο  ήταν όπλο και εργαλείο πάλης των επικίνδυνων για το σύστημα ιδεών από τους μηχανισμούς καταστολής και το κράτος. H πραγματική αιτία για τις κινήσεις άρσης του ασύλου, δεν είναι οι απεργοί πείνας -μετανάστες που διεκδικούν το δίκιο τους- άνθρωποι που εξαθλιώθηκαν από τις πολιτικές που προκαλούν πολέμους και σπέρνουν την φτώχεια σε εκτεταμένα μέρη του πλανήτη, πολιτικές που φέρνουν και στον τόπο μας η τρόικα και το ΔΝΤ.

Από αυτή τη σκοπιά, το ίδιο δικαίωμα που έχει ένας φοιτητής να χρησιμοποιεί το Άσυλο για να διεκδικεί και να παλεύει το έχει και ο εργάτης, το έχει και ο μετανάστης.

Ο αντίπαλος είναι κοινός. Είναι ο ίδιος που θέλει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα, κάθε κατάκτηση και από τους Έλληνες εργαζόμενους.  Είναι οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν χώρες για τα δικά τους συμφέροντα και οδηγούν τους λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά. Είναι το ντόπιο κεφάλαιο που συνδράμει τους έξωθεν εντολείς του στην καταστροφή, είτε με τις διάφορες διευκολύνσεις (βάσεις, λιμάνια κ.λπ.) είτε με την άμεση συμμετοχή ελληνικού στρατού. Που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες στο έπακρο προκειμένου να μεγαλώσουν τα κέρδη του. Που αποφάσισε να τους πετάξει έξω από τη χώρα ή να τους εμποδίσει να μπουν με κάθε τίμημα, αφού τους ξεζούμισε καλά και αφού δεν τους χρειάζεται στο βαθμό που τους χρειαζόταν ως τώρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Να απαιτήσουμε όλοι μαζί τη νομιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να απαιτήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, είναι ταξικά αδέλφια, είναι οι παραγωγοί του πλούτου αυτής της χώρας και έχουν κάθε συμφέρον να αντισταθούν μαζί στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των δεξιών στηριγμάτων της.                      .

· ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! .

· ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!

· ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ!

· ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ! .

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ !

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ