Κάλυμνος -Κείμενο αλληλεγγύης προς τους μετανάστες της Νομικής.

Γιατί οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι

Από τη στιγμή που οι πρώτοι μετανάστες μπήκαν στην Νομική ξεκίνησε το πανηγυράκι των εντολοδόχων της εξουσίας. Δημοσιογράφοι , Πρυτάνεις , κάθε λογής πολιτικάντηδες , οι φοιτητικές παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας καθώς και διάφοροι αγανακτισμένοι μαϊντανοί έριξαν όση περισσότερη χολή μπορούσαν. Αμέσως , έγινε σύνθημα στα χείλη όλων αυτών η εκκένωση της Νομικής και φυσικά όπως πάντα, άρχισε η συζήτηση για την κατάργηση του ασύλου με τον Σαμαρά να σηκώνει πρώτος τα λάβαρα ακολουθούμενος όπως πάντα από τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Στο σημείο αυτό αξίζει να επιμείνουμε στην διάψευση των γνωστών σχολίων περί καταστροφών και έλλειψη υγιεινής , αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής η παραμικρή ζημιά , ενώ γιατροί διαβεβαίωσαν ότι δεν τίθεται θέμα υγιεινής . Όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο η Πρυτανεία αποφάσισε την αναστολή των λειτουργιών της σχολής καθώς δεν τίθεται θέμα υγιεινής και οι μετανάστες βρίσκονται στο υπό ανακαίνιση κτίριο από το οποίο ουδεμία πρόσβαση έχουν στην υπόλοιπη σχολή.
Κάτι που έχει ακουστεί πάρα πολλές φορές κυρίως από τον πρύτανη του καποδιστριακού είναι ότι πρέπει οι μετανάστες να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές μέρος , πράγμα που σημαίνει είτε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ή ένα “κελί” από το οποίο θα εξαφανιστούν τα ίχνη τους όπως έχει γίνει ουκ ολίγες φορές. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποια πολιτική ακολουθεί η Ελλάδα στο θέμα των μεταναστών , τι δικαιώματα και τι χαρτιά τους προσφέρει. Είναι άλλωστε πρόσφατη η απόφαση της Φινλανδίας να μην μας στείλει πίσω μετανάστες , πράγμα που μπορούσε να κάνει δια νόμου, γιατί “η Ελλάδα δεν σέβεται τα βασικότερα των δικαιωμάτων των μεταναστών”. Άραγε όλοι αυτοί που κόπτονται για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό γνωρίζουν άραγε ότι η Ελλάδα καταδικάζεται συνεχώς από όλες τις οργανώσεις ευρωπαϊκών δικαιωμάτων και πληρώνει τσουχτερά πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Και επιτέλους ας μας απαντήσουν οι πολιτικοί που τόσο νοιάζονται για τη Νομική , που ακριβώς χάνονται τα 11 ευρώ που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για κάθε μετανάστη.
Είδαμε και ακούσαμε πολύ οργή και μίσος , πολύ ρατσισμό και ψευτιά από τα Μ.Μ.Ε. Αλλά ούτε μια στιγμή ανθρωπιάς , ούτε μια στιγμή συμπόνιας. Τώρα όσο ποτέ πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τα αδέρφια μας και μόνο μαζί μπορούσε να αντιμετωπίσουμε τους κεφαλαιοκράτες και τα ταξικά δεσμά , τώρα όσο ποτέ να εντείνουμε τον πόλεμο ανάμεσα σε εξουσιαστές και εξουσιαζομένου, σε εκμεταλευτές και εκμεταλευομένους . Οφείλουμε να είμαστε μπροστά τους όταν και αν μπουν στη Νομική, οφείλουμε να απεξαρτηθούμε συγκρουσιακά από το άσυλο, να πατήσουμε στα πόδια μας και να τους αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει… χωρίς ενδοιασμούς , χωρίς δεύτερη σκέψη .

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους έγκλειστους απεργούς πείνας της Νομικής απερίφραστα και επιφυλασσόμαστε για την συμμετοχή μας με οποιονδήποτε τρόπο στον αγώνα αυτών των ανθρώπων.

Αναρχικός πυρήνας Καλύμνου για την αυτονομία και την κοινωνική απελευθέρωση