ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ

Από το «νησί» της Σπιναλόγκα, στα πλωτά κέντρα κράτησης.

Το 1903 στην Κρήτη ιδρύεται Λεπροκομείο στη Σπιναλόγκα για την απομόνωση όσων έπασχαν από τη νόσο του Χάνσεν από τον υγιή πληθυσμό.

Το 2011 τα πλωτά κέντρα κράτησης και το τείχος του Έβρου για τους μετανάστες, είναι η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας του ΔΝΤ, που στοχοποιεί τον «απελπισμένο» σαν τον νούμερο «ένα» εχθρό του φτωχού και δρομολογεί την απομόνωσή του.

Όντως «οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι που βρίσκονται στη Νομική δεν βρέθηκαν εκεί τυχαία» όπως σωστά δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου. Τους οδήγησαν η εξαθλίωση, η φτώχεια, η άγρια εκμετάλλευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και μια ζωή λαθραία, στην οποία τους έχουν καταδικάσει.

Με αυτούς τους ανθρώπους που επέλεξαν ως το τελευταίο «χαρτί» που μπορεί να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την Ύπαρξη και την Αξιοπρέπειά τους την ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, θα ενώσουμε τις φωνές μας, θέτοντας τους εαυτούς μας «εντός» στον αγώνα που αδιαμεσολάβητα οι ίδιοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν, για:

* ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ

* ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σ’ έναν κοινό αγώνα για έναν κόσμο από τα κάτω, που οι ίδιοι θ’ αποφασίζουμε για την ζωή μας, για έναν κόσμο που δεν θα καταδιώκει και δεν θα καταστέλλει στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» τις κοινωνικές αντιστάσεις, για έναν κόσμο με αξίες την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, για έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους, ως ίσους και ως διαφορετικούς.

Ας σταματήσουμε λοιπόν τα «κροκοδείλια» δάκρυα για το «νησί» μπροστά στους καναπέδες και ας ενώσουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια σ΄ αυτούς που επιβάλλουν τη γεωγραφία της καταστροφής. Τους από πάνω, αυτούς που κηρύττουν για τους κάτω, την υποταγή, την ήττα και την παραίτηση.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΑ

Αθήνα 26-1-2011