Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Χανιά 26 Γενάρη 2011

Στη 2η μέρα απεργίας πείνας βρίσκονται οι 300 μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα δύσκολα άρχισαν… πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας τους. Σαν έτοιμοι από καιρό για το ενδεχόμενο οι σκλάβοι κάποτε να σηκώσουν κεφάλι, έπεσαν πάνω τους σαν ύαινες να τους ξεσκίσουν, να τους λοιδορήσουν, να εξευτελίσουν τον αγώνα τους. Από την πρώτη στιγμή που έφθασε ο κύριος όγκος των απεργών (237) στο παλιό κτήριο της Νομικής τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, οι εκπρόσωποι της μαύρης εργασίας, των νταβατζήδων, των μεγάλων και μικρών εργολάβων που μας πίνουν το αίμα, βάλθηκαν, με τα χίλια τους πρόσωπα, να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, το μεγαλειώδες ποταπό, το έντιμο άτιμο, το άσπιλο χυδαίο. Εκατομμυριούχοι παρουσιαστές, τριπλοθεσίτες ρεπόρτερ, χουντικοί διανοούμενοι, κρυφοναζί επιχειρηματίες της νύχτας, διαπλεκόμενοι φοιτητές και βουλευτές-θαυμαστές της χούντας, και κάθε λογής εντολοδόχοι της μαύρης εργασίας των εργολάβων. Αυτή η συμμορία, αυτός ο βόρβορος, που τόσο καιρό τώρα διαιρεί τους ντόπιους εργαζόμενους σε δήθεν αλληλοαντικρουόμενες «κοινωνικές ομάδες» για να τη βγάλει καθαρή η ίδια, τους τελευταίους μήνες πάει να τους πείσει ότι για την ραγδαία εξαθλίωση φταίνε οι μετανάστες συνάδελφοί τους.

Η πανελλαδική απεργία πείνας των 300 αδερφών μας, διόλου τυχαία, έρχεται να περισώσει την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στον μεταναστευτικό κόσμο της χώρας αυτής. Χρόνια και χρόνια ταπεινώσεων για ένα ξεροκόμματο οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση, η οποία, όπως ακριβώς και εκείνη των 15 μεταναστών του 2008, ξεκίνησε από εκεί που έπρεπε και από αυτούς που έπρεπε. Και διαβεβαιώνουμε τους πάντες, εχθρούς και φίλους, πως αυτή η κίνηση δεν είναι ούτε απεγνωσμένη, ούτε αδιέξοδη, ούτε απέλπιδα.

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης δηλώνει υπερήφανο γιατί οι άνθρωποι αυτοί που τώρα έχουν γίνει το επίκεντρο όλης της Ελλάδας – και αύριο όλου του κόσμου, δεν έπεσαν από τον ουρανό. Οι 250 από αυτούς είναι άνθρωποι που στηρίζουν τις προσπάθειές μας για οργάνωση των μεταναστών, με στόχο την διεκδίκηση με όρους συλλογικού αγώνα μιας ισότιμης θέσης στην τοπική κοινωνία των Χανίων και αλλού. Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην αιχμή του μεταναστευτικού κινήματος και συνιστούν μακράν το πιο προωθημένο κομμάτι του. Το κομμάτι που εδώ και καιρό αγωνίζεται όπως μπορεί και όπως έχει μάθει και πλέον δεν ανέχεται άλλο αδιαμαρτύρητα τις ταπεινώσεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις. Δηλώνουμε εξαιρετικά υπερήφανοι που εδώ και 4 μήνες από κοινού και με την δική τους εντολή κάναμε ό, τι ήταν και δεν ήταν δυνατό για να βρούμε άξιους συμπαραστάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους της αντίστασης – και αυτό θα φανεί στη συνέχεια του αγώνα.

Οι συμπαραστάτες αυτού του αγώνα, οι έμπρακτα αλληλέγγυοι, τώρα δέχονται τόνους λάσπης από την μαφία του εγχώριου κεφαλαίου. Και αυτό διότι ανέλαβαν να υπερασπίσουν τον αγώνα αυτό σαν ήταν δικός τους, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα είναι δικός τους. Είναι ο αγώνας της μισής εργατικής τάξης της χώρας να βγει από το σκοτάδι και πορευτεί χέρι-χέρι με την άλλη μισή, που τώρα βιώνει την αγριότερη των επιθέσεων. Οι μετανάστες έρχονται από χώρες που ο φασισμός των οικονομικών και πολιτικών ελίτ έχει πλέον επικρατήσει, αλλά εδώ στην Ελλάδα, με την βοήθεια των ελλήνων συναδέλφων, μπορούν ακόμα να αγωνιστούν και να νικήσουν και μαζί τους να νικήσει όλος ο κόσμος του μόχθου και της εργασίας.

Αδέρφια μας, έλληνες εργαζόμενοι και άνεργοι, υποστήριξη ζητάμε

Δικαίωση του αγώνα των 300 μεταναστών εργατών