Ψήφισμα Συμπαράστασης – Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

Σε πανελλαδική απεργία πείνας κατέβηκαν 300 μετανάστες, με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Στη μεγάλη τους πλειονότητα προέρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ, ζουν και εργάζονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα, βρίσκονται ωστόσο, όπως λένε, στην «αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας» βιώνοντας την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας τους.

Η έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων τους καθηλώνει στην αφάνεια, τους κάνει ευάλωτους στην εκμετάλλευση, τους στερεί ακόμη και τα βασικότερα αγαθά. Σε τι έχουν να ελπίζουν οι μετανάστες όταν ο πρόσφατος ρατσιστικός νόμος Παπουτσή απονομιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες και εναποθέτει την ελπίδα για παράταση της άδειας παραμονής στην «φιλευσπλαχνία» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη;

Δίκαια λοιπόν εξεγείρονται, αντιστέκονται και βγαίνουν στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στις Πανεργατικές απεργίες και στα αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια.

Δίκαια κατεβαίνουν σε απεργία πείνας. Η απεργία πείνας είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα.

Η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς – πείνας

Παράλληλα καταδικάζει την απόφαση της Κοσμητείας της σχολής Ν.Ο.Π.Ε. για αναστολή της λειτουργίας του κτηρίου της Ν.Ο.Π.Ε., από 25/1/2011 μέχρι την Παρασκευή 28/1/2011 ως κατασταλτικό μέτρο κατά της απεργίας πείνας των μεταναστών.

Θα δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής κρίσης.

Τέλος καλούμε όλους να συμμετέχουν την Παρασκευή 28/1 ώρα 7μμ, στα Προπύλαια, στην συναυλία αλληλεγγύης: ένας μήνας απεργία πείνας των Αφγανών για πολιτικό άσυλο

( οργανώνεται από Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Επιτροπές Αφγανών, Ιρανών, Παλαιστίνιων)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠ. ΚΟΚΛΑΣ                                                                       Γ. ΚΑΡΠΕΤΑΣ