Δελτίο Τύπου- Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσ/κης

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

1. Οι 50 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν αποφασισμένοι την απεργία πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
2. Η απογευματινή πορεία προς τις δυτικές συνοικίες που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, ακυρώθηκε μόλις έγινε γνωστό ότι η υφυπουργός εργασίας Άννα Νταλάρα τελικά θα παρίστατο στη διημερίδα για τη μετανάστευση που είχε διοργανωθεί από ΜΚΟ και φορείς της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν εσπευσμένα προς το Γαλλικό Ινστιτούτο. Τέσσερις κλούβες, τοποθετημένες κάθετα στη Λ. Στρατού, διμοιρίες των ΜΑΤ και ασφαλίτες εμπόδιζαν κάθε πρόσβαση στην περιοχή. Κάποια στιγμή διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να περικυκλώσουν τους συγκεντρωμένους. Όταν διαδηλωτές κινήθηκαν για να τους εμποδίσουν έγινε μικρή συμπλοκή και στη συνέχεια έπεσαν δακρυγόνα και κροτίδες.
Η πορεία δεν διαλύθηκε, ανασυντάχθηκε και κατευθύνθηκε προς την οδό Αγγελάκη, όπου έγινε κατάληψη σε δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΤ3 και 105,5).
3. Σημειώνουμε την αποχώρηση διοργανωτών και συμμετεχόντων στη διημερίδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χθεσινά γεγονότα στην Αθήνα και τα σημερινά στη Θεσσαλονίκη.
4. Κλείνουμε με την παράθεση χαρακτηριστικής δήλωσης της κας Νταλάρα στη διημερίδα: μια φορά που έκανε βόλτα με το φουσκωτό της, διασταυρώθηκε με φουσκωτό που μετέφερε μετανάστες…