Πορεια και συναυλια για τους 300 μεταναστες απεργους πεινας (Πατρα)

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12/2 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 12.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με τους INCOGNITA SPERANS, TAGORAMENOI, EKM, MUERTA DE LA PEGA, FTP, MOLOTOV, ANTΙΔΡΑΣΗ ΡΟΗΣ, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΟΡΕΙΑ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/2 ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Στις 25 Γενάρη 250 μετανάστες εργάτες συγκεντρώνονται στην Αθήνα σε κτήριο της νομικής και 50 ακόμα στο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, προτάσσοντας την ίδια τους τη ζωή απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, σε μια από τις μεγαλύτερες τέτοιου τύπου κινητοποιήσεις σε παγκόσμια κλίμακα. Από την πρώτη κυριολεκτικά στιγμή δέχονται τη συντονισμένη επίθεση κράτους, πολιτικών κομμάτων και πρυτανικών αρχών που μαζί με τους ρουφιάνους των media  δημιουργούν ένα όργιο παραπληροφόρησης εις βάρος των αγωνιζόμενων μεταναστών που οδηγεί στην ουσιαστική κατάλυση του ασύλου στις 27.01 και τη μεταφορά τους σε νέο κτίριο.

Τη στιγμή που η κυριαρχία ανοίγει γενικευμένο πόλεμο σε όλα τα κοινωνικά κομμάτια, καλλιεργεί το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας και εντείνει την επίθεση της στους μετανάστες με πλωτά και μη στρατόπεδα, με μαζικές απελάσεις, με δημιουργία τείχους στον Έβρο και τη FRONTEX, οι μετανάστες προτάσσουν την ταξική ενότητα σε έναν κοινωνικό-ταξικό αγώνα με όπλο τις ίδιες τις ζωές τους. Η αλληλεγγύη μας στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας είναι αυτονόητη, το ίδιο και η στήριξή μας σε αυτούς με όποιους τρόπους μπορούμε. Αναγνωρίζουμε ότι ο αγώνας τους, πέρα από την προφανή σημασία που έχει για αυτούς τους ίδιους, αφορά όλους τους πληττόμενους από τις επιλογές του κράτους και του κεφαλαίου. H στάση των ταξικών μας αδερφών, των μεταναστών, μας δείχνει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε, το δρόμο της σύγκρουσης με τον εχθρό. Ή με τους μετανάστες, τους καταπιεσμένους και όλους τους φτωχοδιάβολους αυτού του πλανήτη, ή με το κράτος, τα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ… Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

συνέλευση αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας