Ρέθυμνο: 2η παρέμβαση σε ραδιοφωνικό σταθμό

παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό team fm στο Ρέθυμνο με ζωντανή τηλεφωνική συνομιλία με τον μετανάστη Αμπντουλάχ Χάτζ και το μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Μάρκο Χατζησάββα.

Σήμερα το πρωί έγινε στο Ρέθυμνο παρέμβαση στον ραδιοφωνικό σταθμό team fm. Βγήκαν στον αέρα ζωντανά με τηλεφωνική σύνδεση ο μετανάστης Αμπντουλάχ Χάτζ καθώς και το μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Μάρκος Χατζησάββας (είναι ανάμεσα σε αυτούς που είχε καλέσει ο εισαγγελέας με κατηγορίες υποκίνησης, παράνομης διακίνησης μεταναστών κλπ).
Και οι δύο είναι μέλη του μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Μίλησαν για τις συνθήκες που διώχνουν τους μετανάστες από τις χώρες τους, τις επικίνδυνες διαδρομές που ακολουθούν, τη βία που αντιμετωπίζουν από τους συνοριοφύλακες, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την εκμετάλλευση που αντιμετωπίζουν στην ελλάδα, τον ρατσισμό, το ρόλο των μεταναστών ως φθηνή εργατική δύναμη, την νέα μεταναστευτική πολιτική, τη φροντεξ, το φράχτη του έβρου. Επίσης μίλησαν για την απεργία πείνας και τα αιτήματα, για τον ακηδεμόνευτο αγώνα των μεταναστών, τα γεγονότα στη νομική και τις ποινικές διώξεις σε μέλη της πρωτοβουλίας.