Ψήφισμα : Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών (Γραφείο Υπουργού)

Συνέλευση απεργών πείνας

Κοιν: Τα μέλη του συλλόγου μας

Επιτροπή Αλληλεγγύης

287 μετανάστες ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες και μετανάστριες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή την χώρα και είναι χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα. Ο δρόμος της προσφυγιάς δεν είναι δική τους επιλογή. Εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας των πολέμων, που διεξάγει ο αναπτυγμένος κόσμος στις χώρες τους, της ανεργίας και της παγκοσμιοποιημένης κρίσης αλλά και πολιτικών διώξεων.

Τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας φοιτούν στα σχολεία μας. Στον αγώνα που δίνουν οι γονείς τους, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεν πιστεύουμε οτι υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε ρατσιστική φωνή που εδω και μερικές μέρες μας πιπιλίζουν τα αυτιά. Αυτό που κάνουμε κάθε μέρα στην τάξη, το κάνουμε και τώρα.

Μετανάστες και Έλληνες, “νόμιμοι” και “παράνομοι” θα πορευτούμε μαζί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνα τους. Θα δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής κρίσης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η καταλήστευση και η υποτίμηση της ζωής όλων μας.

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Μαρούτας Γιάννης                                                       Αλεφαντινού Βούλα