Ψήφισμα – Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στην απεργία πείνας των προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε από τις 25 Γενάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χρόνια τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς μιας ομηρίας και αποτε­λούν τα πιο εύκολα θύματα του συστήματος.

Διαλύοντας κάθε κοινωνική κατάκτηση το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό προσπαθώντας να πείσει ότι για τα δεινά μας ευθύνονται οι άνθρωποι που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέ­μων, της παγκόσμιας φτώχειας και της ληστείας των τραπεζών αναζη­τούν την επιβίωση τους στις χώρες του δυτικού κόσμου.

Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπί­δα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα «στης γης τους κολασμένους».

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ενεργη­τική συμπαράσταση τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μετανα­στών συνανθρώπων μας, να συμβάλλουν στη διατήρηση του σεβασμού των ανθρωπιστικών και κοινωνικών αξιών που βάλλονται κυνικά από την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ.

Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίηση τους είναι αλληλένδε­τος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αναιρεί δικαιώματα από τους εργαζομένους.

Είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

•   Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των μεταναστών για την νομιμοποίηση τους, για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους.

•   Λέμε όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρα­τόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

•   Κατάργηση της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 8 ΦΑΕΒΑΡΗ 2011

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΑΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ